Gadgetfreak :: Not Just Tech
transport / concept

Formula 1 – σε εμφύλιο για τους κινητήρες…

Χωρισμένος στα δύο ο κόσμος της Formula 1…

Από τη μια δυνάμεις όπως αυτή της Renault και μαζί η FIA που θέλει να δει την F1 να κινείται προς μια πιο φιλική στο περιβάλλον κατεύθυνση και από την άλλη μια ‘συμμαχία’ στην οποία συμπεριλαμβάνεται η Ferrari, οι άνθρωποι των αγώνων και ο Bernie Ecclestone που ενδιαφέρονται περισσότερο για να μην εγκαταλειφθούν στοιχεία των grands prix που τα καθιστούν εντυπωσιακό θέαμα.

Η FIA ενέκρινε πρόσφατα τη νέα φόρμουλα για τους κινητήρες των αγώνων. Έτσι θα πάμε από τους σημερινούς κινητήρες V8 σε V6 turbo όπου θα υπάρχει ακόμη και πτώση στις στροφές από τις 18.000 στρ/λεπτό στις 15,000 στρ/λεπτό.

Σαν αποτέλεσμα πάντως υπάρχουν σοβαρές αντιρρήσεις για το ότι δεν θα υπάρχει πλέον ο… ανυπόφορος τσιριχτός θόρυβος που έχουμε συνδέσει με την F1. Η ανησυχία είναι μήπως και μειωθούν τα εισιτήρια ενώ οι τοπικοί υπεύθυνοι των αγώνων θα έχουν ενστάσεις αφού τα εκατομμύρια που ζητά Bernie Ecclestone δεν είναι και λίγα…

Όπως λέει το ESPN, μερικοί στις ΗΠΑ και όχι μόνο, απειλούν πως θα φύγουν από τις συμφωνίες και θα προτιμήσουν τα IndyCar. Οι αγώνες του Indy εμφανίζονται ενισχυμένοι τα τελευταία χρόνια.

Από την πλευρά του, ο Ecclestone κατανοεί τα ζητήματα που θέτουν αν και, για να λέμε την αλήθεια, δεν είναι η πρώτη φορά που στους αγώνες υπάρχουν κινητήρες V6 με turbo.

Related posts

2022 Abarth 695 Tributo 131

gadgetfreak
2 years ago

2023 Maserati MC20 Cielo

gadgetfreak
2 years ago

Piaggio Avanti Evo

gadgetfreak
10 years ago
Exit mobile version