Gadgetfreak :: Not Just Tech
design / architecture

Υδραυλική κοπή – σκληρή αλλά εργονομική…

Κάτι έχουμε με τα powet tools που τα ‘επανασχεδιάζουν’ όλοι αυτοί οι περίεργοι τύπου με τα 3D εργαλεία τους. Μάλλον έχουν δει επίσης πολλά anime και σκέφτονται “…ας το δούμε αλλιώς.”!

Τα υδραυλικά εργαλεία κοπής μπορούν – και πρέπει αφού τα έχει στα χέρια του ο πυροσβέστης για να βγάλει ένα ανθρώπινο ον από το χτυπημένο όχημα, να ‘ανοίξουν’ σαν βούτυρο σκληρά υλικά όπως ένα ατσάλι με ίνες από άνθρακα.

Τα περισσότερα πάντως έχουν σαν αρχική τους χρήση τη βιομηχανική και έτσι δεν είναι και τόσο μεταφέρσιμα και εργονομικά.

HOC Rescue Power Tool

Το εικονιζόμενο από το HOC παρουσιάζει μια άποψη για πιο απλό στη χρήση και λειτουργικό εργαλείο. Η κυκλική λαβή για παράδειγμα στο πίσω μέρος του εργαλείου έχει σχεδιαστεί με το νου σε διάφορες γωνίες ώστε να μειώνεται ο κίνδυνος ατυχήματος.

Power up…

Ναί, είναι και νικητής. Όπως μας λέει το yankodesign του 2011 IDEA από το μυαλό και την ‘πένα’ του κου Cenk Aytekin



Related posts

Φως για κάθε στιγμή από τον ήλιο…

gadgetfreak
13 years ago

Συμμετοχή & δημιουργία: η Marimekko γιορτάζει με πρωτότυπο τρόπο τα 60 της με ένα βιβλίο DIY τέχνης…

gadgetfreak
15 years ago

Ένα ποτήρι γεμάτο… ραδίοφωνο;

gadgetfreak
15 years ago
Exit mobile version