Gadgetfreak :: Not Just Tech
computing / social media

Google News – τώρα και με τις επιλογές του ‘αρχισυντάκτη’…

Το Google News συχνά είναι μια τεράστια ‘αποθήκη’ από νέα και φυσικά ως μια ‘αυτοματοποιημένη’ διαδικασία δεν έχει αρχισυνταξία. Από εδώ και πέρα η εταιρία αλλά με τα λεγόμενα publisher picks.

Η Google επιτρέπει τώρα σε εκδότες να επιλέγουν τα άρθρα που θέλουν να ξεχωρίσουν στο τμήμα των Google News. Το νέο Editors’ Picks τμήμα ξεκίνησε σαν ένα πείραμα του Google Labs από πέρυσι και η Google δουλεύει με 20 εκδοτικούς οίκους για να βελτιστοποιήσει το νέο feed. Οι εκδότες αποφασίζουν για το ποιες ιστορίες, βίντεο και ηχητικά αποσπάσματα θα φαίνονται στο feed και στέλνουν πληροφορίες στη Google με ειδικό RSS feed.

Οι προδιαγραφές του RSS feed περιλαμβάνουν αναβάθμιση κάθε 48 ώρες με νέο περιεχόμενο και σύντομους τίτλους, ονόματα αρθρογράφων και minimum τρία άρθρα.

Όταν ο χρήστης φτάσει στην κύρια Google News σελίδα θα δει ένα νέο widget δεξιά στη σελίδα και με αριστερό και δεξί πλήκτρο θα scrollάρει σε διαφορετικούς εκδότες και με βάση το λογότυπο και την γεωγραφική θέση.

Στο πρόγραμμα είναι οι Wall Street Journal, Newsday, The Atlantic, MSNBC, The New York Times, The Los Angeles Times, Politico, Reuters και Washington Post, για την ώρα μόνο για χρήστες στις ΗΠΑ.

Το διαδίκτυο αποκτά κανόνες.

Related posts

YouTube – 100 ώρες βίντεο ανεβαίνει το λεπτό…

gadgetfreak
11 years ago

Mozilla – δουλεύει πάνω στην έκδοση tablet του Firefox…

gadgetfreak
13 years ago

Υπολογιστής… bio;!!

gadgetfreak
12 years ago
Exit mobile version