Gadgetfreak :: Not Just Tech
consumer electronics

Goodyear – ένα ελαστικό που φουσκώνει μόνο του…

Λίγοι από εμάς ελέγχουν τακτικά την πίεση στα ελαστικά τους…

Τώρα μια τεχνολογία με την ονομασία Goodyear’s Air Maintenance Technology (AMT) της γνωστής εταιρίας κάνει τι δουλειά για τον οδηγό. Είναι ένα σύστημα σε ανάπτυξη και αν εξελιχθεί σε παραγωγή θα έχει πάντα τα ελαστικά στη σωστή πίεση χωρίς να κάνει κάτι ο οδηγός…

Όλα τα μηχανικά και ηλεκτρονικά μέρη είναι μέσα στο ελαστικό και η τροφοδοσία θα γίνεται από την κίνηση του ελαστικού: γιατί να πηγαίνει χαμένη τόση ενέργεια άλλωστε;!

Το AMT θα επιβλέπει διαρκώς την πίεση και θα επεμβαίνει όταν χρειάζεται με τη βοήθεια μιας μικροσκοπικής αντλίας. Η Goodyear δεν έχει αποφασίσει αν το σύστημα αυτό θα μπορεί και να αποβάλει αέρα αλλά ελπίζουμε χάρη στην επιτάχυνση της έρευνας – στις ΗΠΑ η εταιρία έχει πάρει δύο χορηγίες από το αρμόδιο τμήμα – United States Department of Energy’s Office of Vehicle Technology με αξία $1.5 εκατομμύρια, για να αναπτύξει πλήρως το AMT.

Η χρήση αρχικά θα είναι σε εμπορικά λάστιχα για φορτηγά ενώ η όλη ιδέα δεν είναι απόλυτα πρώτης εμφάνισης το CODA DEVELOPMENT σύστημα SIT το έχει κάνει ξανά, αλλά αυτή τη φορά όλα τα συστήματα είναι ενσωματωμένα μέσα στο ελαστικό.

Related posts

Νέο Firmware για Xperia T, V, SP και Xperia E1…

gadgetfreak
10 years ago

Ένα βραχιόλι για κολυμβητές: μοιράζονται και κάνουν share online τα δεδομένα τους…

gadgetfreak
12 years ago

Έκθεση CES 2012 – Audi Connect System…

gadgetfreak
12 years ago
Exit mobile version