Gadgetfreak :: Not Just Tech
consumer electronics

USB OTG 3.0 – ανακοινώνεται το ‘super USB’…

Κατά κανόνα το πρότυπο έχει συνδεθεί με τα flash drives, του εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, tablets, κάμερες κ.ο.κ. Το γίνεται όταν όμως δεν υπάρχει διαθέσιμο άμεσα ένα laptop;

Όταν για παράδειγμα ένας φωτογράφος στη διάρκεια ενός γάμου χρειάζεται να μεταφέρει γρήγορα φωτογραφίες από τη κάρτα μνήμης του για να έχει την επόμενη λήψη;

Τώρα την απάντηση επιχειρεί να δώσει το SuperSpeed, του USB promotor group που ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα του USB On-The-Go (OTG) 3.0 και του Embedded Host supplement for USB 3.0.

Η προδιαγραφή OTG θα επιτρέπει σε συσκευές USB να επικοινωνούν μεταξύ τους χωρίς τη χρήση υπολογιστή.

Φορητές συσκευές όπως τα smartphone και οι κάμερες θα επιτρέπουν μεταφορά δεδομένων π.χ από τη φωτογραφική μηχανή σε ένα smartphone σε ταχύτητες USB 3.0 θεωρητικά με ταχύτητες έως και 5Gbps.

Για όσους χρησιμοποιούν ακόμη το USB 2.0, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αφού θα υπάρχει συμβατότητα ‘προς τα πίσω’ με το USB OTG 2.0.

Related posts

Μια travel search μηχανή που ονομάζεται Room 77…

gadgetfreak
15 years ago

Sony VPL GTZ240 Laser βιντεοπροβολέας

gadgetfreak
6 years ago

Sony + Bravia HX850 = Μόναχο + τελικός Champions League!

gadgetfreak
14 years ago
Exit mobile version