Gadgetfreak :: Not Just Tech
mobile / smartphones, tech talk / science

Google – υπόσχεται να ‘στήσει’ το Android και για Intel smartphone…

Ξέρετε τι συμβαίνει σήμερα στην αγορά; Πανικός! Όλοι ‘τα βρίσκουν’ με όλους – σχεδόν…-  σε μια προσπάθεια να είναι ‘μέσα’ στην επόμενη εποχή, όποια και να είναι αυτή!

Έτσι και Google με Intel ανακοίνωσαν πριν όχι πολλές ώρες μια ‘strategic alliance’ , συμμαχία δηλαδή που έχει σαν στόνο να λειτουργεί το Android και σε επεξεργαστές της εταιρίας και να είναι “optimised the best it possibly can be for the Intel architecture.” Με άλλα λόγια θα δούμε smartphone και tablet με επεξεργαστές Intel άμεσα μόλις θα υπάρχει στην αγορά το ‘σωστό’ τσιπάκι…

Ο κος Andy Rubin, Senior VP Mobile  για την Google βρέθηκε μαζί με τον Intel CEO, Paul Otellini στο φετινό Intel Developer Forum στο  San Francisco και είχαμε την ανακοίνωση…

Ο κος Rubin είπε πως μελλοντικές εκδόσεις του Android θα είναι optimised από το kernel και πάνω για την πλατφόρμα της  Intel  ενώ η Intel όπως έχουμε πει, ετοιμάζεται το 2012 για να λανσάρει τα πρώτα Medfield-βασισμένα smartphone με πολλούς κατασκευαστές.

Η αρχιτεκτονική Intel θα γίνει συμβατή με σειρά από Google προϊόντα όπως Chrome OS, Google TV και το Android Software Development Kit (SDK) όπως και το Native Development Kit (NDK).

Ο Otellini είπε πως τα πρώτα Intel smartphones θα βασίσονται σε  Android! Ο δε Medfield είναι ο επόμενης γενιάς στα  32nm επεξεργαστής Atom σχεδιασμένος για smartphone, ένα system-on-a-chip (SoC) οικοσύστημα που θα πάρει τη θέση του Moorestown Atom CPU – που ΚΑΝΕΙΣ μας δεν είδε, άκουσε πουθενά!

Η Intel έδειξε χθες ένα λειτουργικό reference σχέδιο Intel Android smartphone…

Φήμες που πλέον είναι επίσημα δεδομένα και μας… χαροποιούν αφού αυξάνουν τον ανταγωνισμό!

Related posts

Η Hitachi με ιδέα αλά Minority Report…

gadgetfreak
14 years ago

Διπλασιασμός παραγωγής για OLED οθόνες

gadgetfreak
7 years ago

Sony + Ιαπωνία για ταχύτητες δικτύων διπλάσιες του Google Fiber

gadgetfreak
11 years ago
Exit mobile version