Gadgetfreak :: Not Just Tech
military / aviation

GTS-825 – η απόρρητη βάση της ΕΣΣΔ…

Αυτή είναι μια από της πλέον απόρρητες υπόγειες βάσεις που είχαν κατασκευαστεί στην πρώην ΕΣΣΔ…

Το όνομα της GTS-825 (Government Telephone Station). Αλλά κανείς δεν ξέρει το πραγματικό της όνομα. Η βάση κατασκευάστηκε στα 1957-1961 στην καρδιά του Ψυχρού πολέμου και είναι η μεγαλύτερη μυστική εγκατάσταση σε όλη τη Σοβιετική Ένωση.

Το ‘object GTS 825’ είναι μια εγκατάσταση ‘πρώτης κατηγορίας’ αντι-πυρηνικού πολέμου και μπορεί να αντέξει πυρηνική έκρηξη 100 κιλοτόνων.

Η εγκατάσταση βρίσκεται στο βουνό Tavros και υπάρχουν δύο έξοδοι στις δύο πλευρές. Το GTS 825 περιλαμβάνει ένα υπόγειο υδάτινο τούνελ, χώρους επισκευών, χώρους αποθήκευσης καυσίμου και λιπαντικών και, φυσικά, οπλοστάσιο στο οποίο περιλαμβάνεται και πυρηνικού τύπου.

Η είσοδος του ενός τούνελ είναι από την αποβάθρα Balaklava ενώ σε περίπτωση ανάγκης ένα σύστημα με βάρος 150 τόνους κλείνει την εγκατάσταση. Και η άλλη είσοδος είναι προς τη θάλασσα ενώ και στις δύο περιπτώσεις είναι ‘μασκαρισμένες’.

Στην απίστευτα μεγάλη εσωτερική εγκατάσταση υπάρχει χώρος για 14 υποβρύχια του project 615 και περισσότερα από 3000 άτομα, όσα σήμερα ζουν στην πόλη Balaklava.

Η ίδια η πόλη είχε κλείσει το 1957 και ήταν τόσο μυστική η εγκατάσταση που όλοι ήξεραν πως χτίζεται τηλεφωνικός σταθμός.



Στην περιγραφή υπάρχουν πολλά τούνελ που μπαίνουν στο βουνό ενώ σε περίπτωση πυρηνικής έκρηξης όλος ο χώρος ήταν αυτόνομος με εφόδια για να ζήσουν για τρία χρόνια, 3000 άτομα.

Υπήρχε χώρος για νοσοκομείο, φούρνους και χώρους για παντοπωλείο ενώ όλα συνδέονται με χιλιόμετρα από τούνελ.

Μια περιήγηση θα δείξει τορπίλες, νάρκες, πυρομαχικά και σημεία ελέγχου για τα πυρομαχικά των υποβρυχίων ενώ το μεγάλο ατού του της εγκατάστασης είναι το τεράστιο τούνελ των 505 μέτρων. Καταπληκτικό.

Μέχρι και 9 υποβρύχια τη φορά ήταν εφικτό να επισκευαστούν και να ετοιμαστούν για την doomsday…



Ύψος μέχρι και 30 μέτρα και πλάτος 8 με 12 μέτρα ενώ η θερμοκρασία στους 12 Celsius Κελσίου.

Μοντέλα από υποβρύχια και δυνατότητα για επισκευές που διαρκούσαν 3 με 4 εβδομάδες, πυρομαχικά που συμπεριελάμβαναν ακόμη και πυρηνικές τορπίλες.

Πύλες από ατσάλι με εσωτερικό από τσιμέντο και βάρος 20 τόνους…

Κάτι σαν μουσείο: το σύστημα ελέγχου ενός “Sadko” τμήματος του υποβρυχίου του project 690, “Kefal”, ηλεκτρονικά στοιχεία, συστήματα συντήρησης και μια έξοδος από αντι-πυρηνικές θύρες.

Μια απίστευτη εγκατάσταση.

















Related posts

Αποκάλυψη – το Defiant-X των Sikorsky, Boeing για τον διαγωνισμό FLRAA

gadgetfreak
3 years ago

Το μυστικό ρωσικό ‘Okhotnik’ drone

gadgetfreak
5 years ago

Δώσαμε το παρόν στην Athens Flying Week 2022

gadgetfreak
2 years ago
Exit mobile version