Gadgetfreak :: Not Just Tech
computing / social media

Μηχανικός της Google: το Google+ είναι μια ‘θλιβερή δεύτερη σκέψη’

Για να τοποθετηθούμε εξ’αρχής: είμαστε σύμφωνοι μαζί του…

Ο μηχανικός της Google κος Steve Yegge δημοσίευσε τυχαία ένα manifesto για πράγματα που η κραταιά Google κάνει πράγματα λανθασμένα εσωτερικά και ειδικά το θέμα του  Google+, – αλλά και γιατί είναι επιτυχία το Facebook.

Ο μηχανικός της Google και γνωστός blogger Steve Yegge δημοσίευσε χθες τη νύχτα ένα 4,550-λέξεων θέμα για το πως η εταιρία στην οποία δουλεύει κάνει λάθει στον χειρισμό του Google+ (αλλά και άλλα πράγματαl).

Το θέμα είναι πως αυτή η… επική ανάλυση που δημοσιεύτηκε και στο Google+, είναι μια ανάλυση για την οποία η Yegge ξέχασε (;) να κάνει disable την επιλογή“public” sharing option,  και την είδαν όλοι.

Αργότερα έκανε  delete το post, μετά έγινε re-published, με την άδεια του Yegge.

Αν και το πρώτο τμήμα μιλά για την Amazon (όπου ο Yegge ήταν για έξι χρόνια) το βασικό τμήμα είναι το manifesto για το πώς το Google+ δεν θα πετύχει γιατί δεν είναι μια πλατφόρμα για την οποία οι third-party developers μπορούν να κάνουν προϊόντα: είναι το ίδιο προϊόν.

Ο ίδιος κύριος λέει πως είναι  ο λόγος που το  Facebook ήταν επιτυχία: το Facebook έβαλε κάποιους να βρουν ιδέες, έκανα τη σκληρή δουλειά του προγραμματισμού και τα έβαλαν στο site. Η Google από την άλλη προσπαθεί να ελέγχει κάθε θέμα του Google+ και αυτό σκοτώνει την προσπάθεια της στο social networking – κάτι θυμίζει ο έλεγχος; μήπως την Apple;!

Διαβάστε παρακάτω το full post, από το DPreview…

“The Google+ platform is a pathetic afterthought. We had no API at all at launch, and last I checked, we had one measly API call.”

“Google+ is a knee-jerk reaction, a study in short-term thinking, predicated on the incorrect notion that Facebook is successful because they built a great product. But that’s not why they are successful. Facebook is successful because they built an entire constellation of products by allowing other people to do the work. So Facebook is different for everyone. Some people spend all their time on Mafia Wars. Some spend all their time on Farmville. There are hundreds or maybe thousands of different high-quality time sinks available, so there’s something there for everyone.”

Related posts

Νέα Logitech G ASTRO A50 X

gadgetfreak
5 months ago

Το μεγαλύτερο Google hardware gadget event – δείτε το live

gadgetfreak
8 years ago

Νέα Sony Vaio – φρέσκιες σειρές και αφή με Win 8 παντού…

gadgetfreak
12 years ago
Exit mobile version