Gadgetfreak :: Not Just Tech
futuristas / iDea

Ειδικά ρομπότ καταστροφής από την Ευρώπη στη Fukushima…

Είναι η σουηδική Husqvarna Construction που ανακοίνωσε πως θα στείλει δύο από τα ειδικά της ρομπότ κατεδάφισης που είναι τηλεχειριζόμενα και θα βοηθήσει στον καθαρισμό της περιοχής κοντά και γύρω από την Fukushima και το εκεί πυρηνικό εργοστάσιο.

Το DXR-140 και ο μεγαλύτερος αδερφός του, το DXR-310 θα χρησιμοποιηθούν σε πιο βαριές εργασίες όπως το γκρέμισμα κατασκευών τσιμέντου και όχι μόνο. Υλικά που είναι γεμάτα ραδιενέργεια.

Και τα δύο αυτά οχήματα έχουν αποσταλεί στην εταιρία Takenaka Construction, την εταιρία που έχει αναλάβει τον καθαρισμό του 4ου πυρηνικού αντιδραστήρα από τον Μάρτιο της φετινής χρονιάς οπότε και εξερράγη.

Τα ειδικά ρομποτικά οχήματα είναι σχεδιασμένα για πολύ βαριές συνθήκες με το πλάτους 78 εκατοστών ηλεκτρικό DXR-310 να έχει συμπληρωθεί και με κάμερα και εξοπλισμό μετάδοσης για μεγαλύτερη απόσταση χρήσης ενώ μπορεί να ανέβει και σκάλες.

Ταυτόχρονα υπάρχει και τηλεσκοπικός βραχίονας με μήκος 5.48 μέτρα όπως και φώτα LED για να φωτίζει τη διαδρομή. Οι εργασίες στο εργοστάσιο της Fukushima θα συνεχίσουν για μακρό διάστημα.

Related posts

Recon Jet

gadgetfreak
11 years ago

Future Electrical Gadget

gadgetfreak
7 years ago

Είναι σίγουρα το πιο ‘φευγάτο’ ρολόι χώρου που έχουμε δει…

gadgetfreak
14 years ago
Exit mobile version