Gadgetfreak :: Not Just Tech
consumer electronics

In-Stat: τα χαμηλού κόστους Android θα φτάσουν τα 339 εκατομμύρια το 2015…

Οι παγκόσμιες πωλήσεις των προσιτών Android smartphones αναμένεται να ‘εκραγούν’ τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Μια νέα αναφορά της εταιρίας market intelligence In-Stat μιλά για ετήσιες πωλήσεις κινητών με κόστος κάτω από τα $150 Android που θα φτάσουν τα 339 εκατομμύρια μονάδες το 2015 (!) Η In-Stat λέει πως οι καταναλωτές θέλουν τέτοια smartphone και η μόνη τους επιλογή είναι το λειτουργικό Android και θα ‘αφήσουν’ την σημερινή επιλογή του Symbian ενώ αφήνουν αυτή και άλλες μελλοντικές πλατφόρμες όπως εκείνη που ‘μυστικά’ ετοιμάζει η Nokia με αδιαφορία.

Ακόμη και το 2013 δε η In-Stat βλέπει τον κατακερματισμό της αγοράς ως πρόβλημα αν και υπάρχει το Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Ένα λειτουργικό που δεν είναι για low-end κινητά.

Η μελέτη λέει:

“The low-cost Android handset segment will cause some fragmentation in the Android platform,” said In-Stat Research Director Allen Nogee in a statement. “Most low-cost Android smartphones are likely to be released with Android 2.2 or 2.3, since these versions are a good blend of features with modest memory and processor usage. The Ice Cream Sandwich (Android 4.0) step-up in memory and processor demands makes this release less attractive for low-cost Android devices.”

Επιπλέον η In-Stat λέει πως είναι τα δίκτυα EDGE που θα δεχτούν τα κινητά αυτά και όχι π.χ τα 4ης γενιάς ενώ επεξεργαστές στα 600MHz ή και λιγότερο θα είναι μέσα σε αυτά τα κινητά με κόστος $10 για κάθε επεξεργαστή…

Related posts

Hitman Absolution ‘Living, Breathing World’ Trailer

gadgetfreak
11 years ago

Η νέα Canon EOS R Full Frame Mirrorless

gadgetfreak
6 years ago

Έξι διαφορετικά Galaxy S IV;

gadgetfreak
11 years ago
Exit mobile version