Gadgetfreak :: Not Just Tech
space talk

NASA: ο κόσμος δεν θα τελειώσει το 2012…

Η ανακοίνωση τύπου της από Κέντρο NASA Goddard Space Flight Center, επιβεβαιώνει ένα κοινό γεμάτο ανησυχία (;) πως ένα τουλάχιστον μια τεράστια ηλιακή έκλαμψη δεν θα καταστρέψει τον Πλανήτη γη το 2012.

“There simply isn’t enough energy in the Sun to send a killer fireball 93 million miles to destroy Earth,” λέει η κυρία της NASA με το όνομα Karen C. Fox που μας μεταφέρει την είδηση πως ο Ήλιος δεν έχει αρκετή ενέργεια για να στείλει μια τεράστια μπάλα από φωτιά για να καταστρέψει τη Γη.

Αν και η ηλιακή ακτινοβολία είναι σε αύξηση στον 11-χρονο κύκλο της, ο ίδιος κύκλος είναι συνηθισμένος επί χιλιετίες. Με αυτό τον τρόπο, όλοι όσοι είναι μεγαλύτεροι από τα 11 έχουν περάσει από έναν ηλιακό κύκλο χωρίς να πάθουν τίποτα, σύμφωνα με τη NASA.

Από την άλλη η ίδια Διαστημική Υπηρεσία σημείωνει πως το επόμενο μέγιστο σημείο στον κύκλο αναμένεται αργά το 2013 ή νωρίς το 2014, και όχι το 2012 ενώ ξέρουμε πως γεωμαγνητικές ‘καταιγίδες’ που έχουν προκληθεί από την ηλιακή δραστηριότητα μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα σε επικοινωνίες, δορυφόρους ακόμη και να ‘τερματίσουν’ συστήματα ενέργειας.

Αν το να είστε χωρίς το smartphone – σε κορυφαίο ενδεχόμεονο, είναι το τέλος του κόσμου για εσάς, τότε…

Related posts

Αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη εκτόξευση του Starship

gadgetfreak
3 years ago

Για πόσο θα επιβιώναμε σε ένα ξένο πλανήτη;

gadgetfreak
10 years ago

Διαστημικό σκάφος σε τροχιά σε Ζώνη Αστεροειδών: η πρώτη φορά…

gadgetfreak
15 years ago
Exit mobile version