Gadgetfreak :: Not Just Tech
tech talk / science

Κοινό πρότυπο για το ψηφιακό πορτοφόλι…

Η HID Global και η Sony συνεργάζονται για NFC-ικανές συσκευές που θα αποτελούν στοιχεία για μια πλατφόρμα έξυπνων καρτών, μια πλατφόρμα που θα αποτελέσει το de facto στάνταρ σε πληρωμένες χωρίς μετρητά.

Η προσπάθεια είναι να ενσωματωθεί μια ασφαλής πρόσβαση σε δυνατότητες πληρωμής με κάποιου είδους ‘ηλεκτρονικό πορτοφόλι’ όπως είναι αυτό που υπόσχεται η τεχνολογία Near Field Communication (NFC).

Αυτή η τεχνολογία ο στόχος είναι να ενσωματωθεί σε laptops αλλά και πολλές φορητές συσκευές ενώ το ‘ασφαλές’ τμήμα της πλατφόρμας έχει τη δυνατότητα κρυπτογράφησης με τέτοια κλειδιά.

Στόχος είναι να υποστηρίζονται πολλές τεχνολογίες για εφαρμογές που έχουν γκάμα από την κανονική πρόσβαση όπως και από επιβεβαίωση ταυτότητας: από την τεχνολογία θα υπάρχει χρήση σε προγράμματα συλλογής πόντων αλλά και loyalty.

Η νέα αυτή κοινή πλατφόρμα, όπως φαίνεται θα υποστηρίζει την τεχνολογία Sony FeliCa technology, τα πιστοποιητικά HID Globals iCLASS and iCLASS SE, τα πιστοποιητικά MIFARE DESFire EV1 και άλλες τεχνολογίας όπως το ISO/IEC 14443 Type A/B contactless smart card standard με μεταφορά δεμομένων T=CL contactless transmission protocol.

Κοινό πρότυπο; αυτό θέλουμε…

Related posts

Τέλος τα PC από τη Sharp…

gadgetfreak
16 years ago

Κορυφαία ανάλυση για Sony 4K OLED panels σε VR εφαρμογές

gadgetfreak
5 years ago

Ασιατική αγορά: ‘έκρηξη’ στις πωλήσεις φωτογραφικών για Sony στο μερίδιο του 2010…

gadgetfreak
16 years ago
Exit mobile version