Gadgetfreak :: Not Just Tech
tablets / multimedia, tech talk / science

Ζήτηση για iPad – μειώνεται η ζήτηση…

Ξεκίνησε η αποκαθήλωση του ‘πρώτου’ των tablet;

Φαίνεται πως η ζήτηση για το iPad tablet είναι σε πτωτική πορεία καθώς ο ανταγωνισμός αρχίζει και… υπάρχει. Από τη μια τα τόσα μηχανάκια Android, από την άλλη το $199 Kindle Fire της Amazon για τις ΗΠΑ, ή τα Sony tablet S και P, και φαίνεται πως υπάρχει πιθανότητα το 4ο τρίμηνο της χρονιάς να είναι απογοητευτικό για τους επενδυτές.

Σε πρόσφατο δε σημείωμα ο αναλυτής της Goldman Sachs κος Bill Shope αναφέρει πως η απόλυτη κυριαρχία της Apple στην παγκόσμια αγορά tablet αρχίζει και μοιάζει κάπως επίφοβη για τους κατοίκους της έδρας της εταιρίας στο Cupertino.

“Μια νέα πρόβλεψη του Hon Hai αναφέρεται σε περιορισμένη παραγωγή μονάδων iPad κάτι απογοητευτικό για το τρίμηνο του Δεκέμβρη,” έγραψε ο Shope που σημείωσε πως η βελτίωση της ζήτησης για την περίοδο των γιορτών στα τέλη του Νοέμβρη θα δώσει μια ώθηση αλλά η πεποίθηση του είναι πως το iPad θα αντιμετωπίσει “…προκλήσεις στο προσεχές μέλλον.” Με άλλα λόγια η Apple ΔΕΝ αναμένει να πουλήσει πολλά τεμάχια στο τρίμηνο που διανύουμε και μειώνει τις παραγγελίες στην πηγή, τις γραμμές παραγωγής.

Για τον αναλυτή η αιτία για τις μειώσεις είναι: η μειώνει το iCloud τη ζήτηση, το λανσάρισμα του Siri στο iPad και βέβαια, το θέμα του κόστους. Από την άλλη ο Shope λέει πως το iPad στα πρώτα έξι τρίμηνα είχε καλύτερες επιδόσεις από τα iPod και iPhone.

Related posts

Μετατρέπει την 3G γραμμή της η Wintek για παραγωγή AMOLED…

gadgetfreak
14 years ago

PlayStation 4 – πιο ελκυστικό από το Xbox One…

gadgetfreak
11 years ago

2.1 δις δολάρια για οθόνες κινητών…

gadgetfreak
14 years ago
Exit mobile version