Gadgetfreak :: Not Just Tech
mobile / smartphones, tablets / multimedia

Έκρηξη στο Android malware…

Το λειτουργικό Android mobile φαίνεται να είναι ένας βασικός ‘στόχος’ για mobile malware σύμφωνα με νέα αναφορά της McAfee.

Στο McAfee Threats Report: Third Quarter 2011, η εταιρία λέει πως η ποσότητα του malware που κατευθύνεται σε συσκευές Android devices έχει ανέβει κατά 37% από το προηγούμενο τρίμηνο και το 2011 θα είναι ένα από τα χειρότερα σε mobile και general malware χρόνια. Όλο το νέο mobile malware του τριμήνου είναι σε Android, είπε η αναφορά.

Ο κος Vincent Weafer, στέλεχος της McAfee Labs είπε πως είναι ένα σταθερό τρίμηνο σε ζητήματα απειλών κάθε τύπου – general and mobile malware, και σε πιο έντονο βαθμό από ποτέ.

Στο τέλος του 2010, η εταιρία υπολόγιζε πως το malware θα είχε φτάσει σε 70 εκατομμύρια μοναδικές περιπτώσεις – unique samples μέσα στο 2011. Τώρα έχει ανεβάσει το νούμερο στα 75 εκατομμύρια unique malware samples. Φαίνεται πως οι δημιουργοί malware εκμεταλλεύονται τις πωλήσεις Android και η πλατφόρμα Android έχει το… θλιβερό προνόμιο να έχει όλο το mobile malware του 3ου τριμήνου.

Το κύριο πρόβλημα είναι SMS-sending Trojans που συλλέγουν προσωπικές πληροφορίες ενώ άλλη μέθοδος για να ΄’κλέβει’ κανείς user information είναι το malware που εγγράφει συνομιλίες και τις κάνει forward στον ‘κακοποιό’.

Το ψεύτικο Anti-Virus (AV), το AutoRun και τα κλοπιμαία password Trojans έχουν επίσης ανέβει ενώ τα AutoRun και passwords stealers επίσης είναι πρόβλημα. Το δε Mac malware επίσης αυξάνει έντονα.

χαμός…

Related posts

HTC Volantis

gadgetfreak
10 years ago

Google Trips

gadgetfreak
8 years ago

HTC One Mini

gadgetfreak
11 years ago
Exit mobile version