Gadgetfreak :: Not Just Tech
computing / social media

Το Twitter αγοράζει ειδικό σε Android ασφάλεια & κρυπτογράφηση…

Το Twitter αγόρασε την εταιρία mobile communications security, Whisper Systems. Η εταιρία ειδικεύεται σε Android συσκευές και την ασφάλεια τους.

Με τροποποίηση του core Android kernel και ανάπτυξη custom apps για κωδικοποιημένο messaging, κλήσεις, backup και άλλα, η Whisper Systems έχει τεχνογνωσία για ‘ασφαλή’ smartphone και tablets για εταιρίες και ιδιώτες.

Η εταιρία προσφέρει 5 προϊόντα το καθένα με βάση το Android. Τα RedPhone και TextSecure προσθέτουν κρυπτογράφηση σε ήχο και messaging κάτι που σημαίνει πως κανείς δεν μπορεί να ‘συλλάβει’ σήματα. Το δε Flashback αναλαμβάνει backup συστήματος στο cloud. Τα κρυπτογραφεί και ακόμη και να τα hackέψει κανείς δεν μπορεί να τα κατανοήσει.

Τέλος τα WhisperCore και WhisperMonitor δουλεύουν μαζί για να κλειδώσουν συσκευές και να ανιχνεύουν τη χρήση τους με “full disk encryption, network security tools, encrypted backup, selective permissions, and basic platform management tools for Nexus S and Nexus One phones.”

Δεν έχουν ανακοινωθεί οι όροι της συμφωνίας και δεν γνωρίζουμε τι θα την κάνει το twitter την εταιρία αλλά είναι πιθανό με τη Whisper Systems να δημιουργήσει μια πιο ‘ανθεκτική’ έκδοση του Twitter για επιχειρήσεις και λοιπά ala RIM BlackBerry Messenger.

Related posts

VAIO S Series – η γενιά του καλοκαιριού…

gadgetfreak
13 years ago

Google Maps For Android – νέα χαρακτηριστικά…

gadgetfreak
11 years ago

Τα μυστικά του Apple M1 Ultra επεξεργαστικού συστήματος

gadgetfreak
2 years ago
Exit mobile version