Gadgetfreak :: Not Just Tech
space talk

Stratolaunch Systems – θα φτιάξουν το μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο..

… που θα φτάνει στο διάστημα!

Δύο μεγάλοι επιχειρηματίες και επιτυχημένοι στη… γη, έχουν βαλθεί να κατακτήσουν και το διάστημα. Μιλάμε για κροίσους που αντί και πέρα από την απόκτηση megayachts, ετοιμάζουν ένα νέο εγχείρημα.

Είναι οι Paul Allen και Burt Rutan που είχαν δε εργαστεί και στο αρχικό σκάφος SpaceShipOne, ένα σκάφος που είχε στόχο να ετοιμαστεί ένα εξωατμοσφαιρικό σκάφος.

Το σχέδιο σε μεγάλο βαθμό το έχει κάνει εμπορικό όχημα η εταιρία Virgin Galactic, αλλά οι κύριοι Allen και Rutan θέλουν να ετοιμάσουν κάτι νέο. Και δεν κοιτάνε σε χαμηλό πήχυ: μιλάμε για την εταιρία Stratolaunch Systems που έχει σαν στόχο να ετοιμαστεί το μεγαλύτερο σκάφος που έχει ποτέ ετοιμαστεί.

Στόχος είναι να μειωθεί το κόστος της εκτόξευσης ατόμων και προϊόντων ενώ η λύση είναι ΠΡΩΤΑ να βρεθεί το φορτίο στον αέρα με το τεράστιο αυτό σκάφος και έπειτα – αντί για τον συνδυασμό των SpaceShip και WhiteKnight του σημερινού διπλού συστήματος, να φτάσει ένα όχημα στο διάστημα.

Με ισχύ από έξι κινητήρες του 747 και 380 πόδια εκπέτασμα πτέρυγας, θα χρειάζεται διάδρομο δύο μίλια – θα είναι μεγαλύτερο από κάθε σκάφος που υπάρχει και απλά λίγο ελαφρύτερο από το ρωσικό An-225.

Το σύστημα ρουκέτας και φορτίου για το διάστημα θα είναι τοποθετημένο κεντρικά με τους πιλότους, τα καύσιμα και τους επιβάτες να βρίσκονται σε δύο διαφορετικές ατράκτους, η κάθε μια με μέγεθος ενός αεροσκάφους.

Μόλις όλο το σκάφος θα φτάσει στο σωστό ύψος θα φεύγει για το διάστημα.

Οι συνεργάτες θα δαπανήσουν εκατομμύρια σε έρευνα (R&D), εγκαταστάσεις και κατασκευή αλλά αν σκεφτεί κανείς πως τα εισιτήρια για τις πρώτες διαθέσιμες θέσεις σε πτήσεις της Virgin Galactic είναι… sold out με κόστος $200,000 το καθένα, ίσως δεν είναι και τόσο ΤΡΕΛΑ.

Πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις το 2016…

Related posts

NASA: χρηματοδότηση για τους αντικαταστάτες του διαστημικού λεωφορείου..

gadgetfreak
13 years ago

Διαστημικό ταξίδι τέλος: μετά από 12 χρόνια και 3.5 δισεκατομμύρια μίλια…

gadgetfreak
13 years ago

Εκπλήξεις από τον Αστεροειδή Bennu

gadgetfreak
4 years ago
Exit mobile version