Gadgetfreak :: Not Just Tech
military / aviation

Η αφρόκρεμα της ρωσικής στρατιωτικής τεχνολογίας του 2011…

Με βάση τους Ρώσους

Στην κορυφή το RS-24 Yars, έναν νέας γενιάς πυρηνικό πύραυλο – thermonuclear intercontinental ballistic missile. Το νέο υπερόπλο της Ρωσίας δοκιμάστηκε για πρώτη φορά στις 29 Μαϊού του 2007 και είναι ένα σύστημα που στόχο έχει να αντικαταστήσει μια παλαιότερη γενιά πυρηνικών όπλων, του R-36 και τους UR-100N που αποτελούν την Ρωσική – και πρώην Σοβιετική, αιχμή του πυρηνικού δόρατος επί 50 χρόνια. Ο RS-24 είναι ένας πύραυλος βαρύτερος από τον Topol-M που φέρει 10 ανεξάρτητες κεφαλές που μπορούν να στοχεύουν η κάθε μια ξεχωριστό στόχο.

Νέο όπλο και το μαχητικό Sukhoi PAK FA, ένα δικινητήριο μαχητικό από τον Οίκο Sukhoi OKB για τη Ρωσική Πολεμική Αεροπορία. Το Sukhoi T-50 είναι πρωτότυπο τιυ PAK FA, ένα 5ης γενιάς μαχητικό που πέταξε για πρώτη φορά στις 29 Γενάρη του 2010. Το φορτίο μπορεί να φτάσει τα 7,500 κιλά ενώ έχει και θέση για πυροβόλο αφού μπορεί να φέρει δύο 30 mm πυροβόλα. Με δύο εσωτερικές αποθήκες οπλισμού με μήκος 4.6-4.7 μέτρα και πλάτος 1-1.1 μέτρα.

Το S-500 είναι το νέας γενιάς αντι-αεροπορικό όπλο της Ρωσίας – surface-to-air missile system, σχεδιασμένο για να αναχαιτίζει διηπειρωτικούς πυραύλους και να παρέχει άμυνα απέναντι στα γνωστά μας Ιπτάμενα Ραντάρ – AWACS, Airborne Early Warning and Control, Airborne Warning and Control System, και τα αεροσκάφη ηλεκτρονικών παρεμβολών. Με εμβέλεια που σχεδιάζεται να φτάσει τα 600 χιλιόμετρα, το S-500 θα μπορεί να ανιχνεύει και να καταρρίπτει ταυτόχρονα μέχρι και 10 υπερηχητικούς βαλλιστικούς στόχους που θα κινούνται με ταχύτητα 7 χλμ/δευτ. και θα έχουν ταβάνι τα 40.000 μέτρα.

Το υποβρύχιο κλάσης Yasen-class είναι ένα νέο ρωσικό υπερ-υποβρύχιο – nuclear multipurpose attack submarine class. Το σκάφος κλάσης Yasen έχει πυραύλους cruise αλλά και πολλαπλούς σωλήνες 8×650 χιλ. και 2×533 χιλ. όπως και νάρκες και πυραύλους εναντίον πλοίων. Το πρώτο σκάφος με σφαιρικό σόναρ με την ονομασία Irytysh-Amfora. Τα υποβρύχια κλάσης Yasen-class θα είναι τα πρώτα ρωσικά πυρηνικά – SSNs/SSGN, με 4ης γενιάς πυρηνικό αντιδραστήρα.

Το νέο Μέσο Άρμα Μάχης της Ρωσίας είναι το T-90AM μια σύγχρονη έκδοση του T-90 με νέο πολυβόλο, περισσότερη ιπποδύναμη και νέα μετάδοση όπως και ξεχωριστό χώρο για πυρομαχικά και σύστημα ασφάλειας με πανοραμική θεά.

Το 9K720 Iskander είναι ένας φορητός βαλλιστικός πύραυλος – mobile ballistic missile system. Ο Iskander είναι πιο ισχυρός από το προηγούμενο μοντέλο, το Oka εξοπλισμένο με δύο πυραύλους που κινούνται ξεχωριστά ο κάθε ένας. Ευέλικτο και δύσκολο να ανιχνευθεί ενώ στόχοι φορτώνονται και από δορυφορικές φωτό και κάθε πύραυλος μπορεί να λάβει στοιχεία για νέο στόχο ενώ είναι αν πτήσει…

Το γνωστό Ka-52 ‘Alligator’ είναι μετατροπή του ‘κανονικού’ Ka-50 με δύο πιλότους που κάθονται δίπλα – side-by-side cockpit, και τη δυνατότητα να δίνει στόχους και σε άλλα Ka-50 και Μi-28 όταν είναι μαζί. Ραντάρ και και ειδικές κεραιές με το σύστημα ‘Samshite’ για εικόνα ημέρα και νύχτα. Έξι στόχοι, έξι πύραυλοι…

Το όπλο ORSIS-5000 υπόσχεται απόλυτη ακρίβεια ημέρα και νύχτα με εμβέλεια 1.5 χιλιόμετρα. Σε δύο διαμετρήματα: .308 Winchester για μικρή και μεσαία εμβέλεια, και .338 Lapua Magnum για μεσαίες και μακρινές αποστάσεις. Ειδικά για αντι-τρομοκρατικές υπηρεσίες και ειδικές δυνάμεις. Ειδική, απλή και λειτουργική σχεδίαση, σχεδόν όλο από υψηλής ποιότητας ατσάλι – high-grade stainless steel.

Το Soobrazitelnyy (“Έξυπνο”) είναι το δεύτερο σκάφος από μια εντελώς νέα κλάση σκαφών για το Russian Navy, την Steregushchiy (“Guarding”). Το σκάφος κατασκευάζεται από το ναυπηγείο Severnaya (“North”) Verf στην Αγία Πετρούπολη και η καρίνα ρίχτηκε το 2003. Αργά το Μάρτιο του 2010 ολοκληρώθηκε και θα μπει στον στόλο της Βαλτικής Θάλασσας το 2011. Θα είναι το πρώτο σκάφος με το σύστημα Redut για νέα αντι-αεροπορική δράση.

Το RPG-32 Hashim είναι ένα νέας γενιάς Ρωσικό αντιαρματικό όπλο – hand held anti-tank multipurpose grenade launcher. Ένα μικρό σύστημα που αντικαθίσταται και έχει όλα τα μέρη αναβαθμίσιμα ενώ από το εργοστάσιο είναι έτοιμο για χρήση. Το RPG-32 φέρει κεφαλές για κάθε χρήση.

Related posts

Βολή των ‘ελληνικών’ EXOCET MM40 Block3C από το FREMM-DA Alsace πλοίο

gadgetfreak
8 months ago

Ελληνική παραγγελία για τα Munin S1200 High Speed Patrol Boat

gadgetfreak
2 years ago

くまの Kumano – η ‘διαστημική’ 30FFM φρεγάτα της ιαπωνικής JMSDF

gadgetfreak
3 years ago
Exit mobile version