Gadgetfreak :: Not Just Tech
consumer electronics

Τι συνδέει ένα PlayStation Vita με ένα Walkman;

…ένας σχεδιαστής.

Η Sony έχει σίγουρα και δικαιολογημένα πολλές ελπίδες για το PlayStation Vita και θα θέλει να έχει την επιτυχία των Walkman, του ‘απόλυτου’ gadget μουσικής για πολλά χρόνια που συμπλήρωσε τα 30 του χρόνια το 2009.

Αν και στην Ευρώπη το περιμένουμε τις 22 Φλεβάρη, το νέο μηχάνημα της Sony έχει και ένα…μυστικό: Το νέο Sony gadget έχει αναπτυχθεί κατά μέρος από έναν από τους αρχικούς δημιουργούς του πιο πετυχημένου consumer-electronics μηχανήματος στην ιστορία.

Όπως λέει το PlayStation blog η όψη και η αίσθηση του Vita είναι σχεδιαστικό παιδί του κου Takashi Sogabe του Sony Corporate Design Centre. Σημειώνεται δε πως ο Sogabe, που είναι στην εταιρία επί 27 χρόνια, είχε εργαστεί στο αρχικό Walkman ενώ έχει δουλέψει και πάνω στα PlayStation 3 και Sony e-reader.

Στο PlayStation blog θα υπάρχει και πλήρης συνέντευξη του Sogabe αργότερα αλλά μερικές λεπτομέρειες από τα παρασκήνια έχουν ενδιαφέρον.

Ο Sogabe λέει πως η σχεδιαστική ομάδα είχε δημιουργήσει διάφορες εκδόσεις του Vita, μέσα στις οποίες και μια με πλάτη που σύρεται, αλλά και μια που ‘κλείνει’ σαν κοχύλι – clamshell.

Είπε δε πως προσπάθησε να βάλει και δύο touchpads στη θέση των δύο αναλογικών χειριστηρίων αλλά δεν ήταν αρκετά ακριβή.

Related posts

Βραβείο EISA 2015-2016 – Pioneer VSX-930 EUROPEAN HT RECEIVER…

gadgetfreak
9 years ago

Πατώματα multi-touch για τα σπίτια του μέλλοντος;

gadgetfreak
12 years ago

Assassin’s Creed: Syndicate- 9′ γεμάτα gameplay…

gadgetfreak
9 years ago
Exit mobile version