Gadgetfreak :: Not Just Tech
military / aviation

Το ρομποτικό ελικόπτερο K-MAX κάνει τις πρώτες πτήσεις στο Αφγανιστάν…

Μιλάμε για ένα ‘μουλάρι’ που θα μεταφέρει εφόδια. Απλά είναι ελικόπτερο και ρομπότ…

Το Μη-Επανδρωμένο Kaman K-MAX έκανε την πρώτη του πτήση για τροφοδοσία στρατευμάτων στα αφιλόξενα βράχια του πεδίου μάχης που λέγεται Αφγανιστάν. Η προσπάθεια εντάσσεται σε μια αποστολή να περιοριστεί ενδεχομένως η εξάρτηση σε φορτηγά που είναι ευάλωτα όταν μεταφέρουν κάτι – όπως και οι στρατιώτες, σε Αυτοσχέδιες Εκρηκτικές Συσκευές – IED (improvised explosive device).

Το πιο λογικό από ένα σκάφος, που είναι ένα τροποποιημένο ελικόπτερο K-MAX με δυνατότητα μεταφοράς 2,721 κιλών που πετά και μεταφέρει ΧΩΡΙΣ πιλότο.

Μια κοινή προσπάθεια των Lockheed Martin και Kaman Aerospace με το πρωτότυπο να είναι σε επιδείξεις από το 2008 ενώ φέτος μετά από πολλά τεστ κατάφερε να μεταφέρει για το Ναυτικό και το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ 6,000 λίβρες. Όπως λέει το Aviation Week έγιναν κανονικές μεταφορές στις 15 και 16 Δεκέμβρη και η επιχειρησιακή στις 17.

Δύο ελικόπτερα K-MAX θα εργάζονται από βάση ενώ οι χειριστές – air vehicle operators (AVOs) θα κάνουν τις μεταφορές χειριζόμενοι από μακριά.

Οι δε περισσότερες από τις αποστολές σχεδιάζεται να γίνονται νύχτα και σε μεγάλο ύψος όπως λένε οι υπεύθυνοι των Πεζοναυτών…

Related posts

Συνεκπαίδευση Μαχητικών της ΠΑ με KC-135 της USAF και Ε-3A AWACS του ΝΑΤΟ

gadgetfreak
11 months ago

Στα άδυτα της μεγαλύτερης υδροδυναμικής δεξαμενής

gadgetfreak
4 years ago

Συναρπαστικό βίντεο του επαναστατικού V-280 Valor

gadgetfreak
6 years ago
Exit mobile version