Gadgetfreak :: Not Just Tech
design / architecture

Velayat Park – το Ιράν αποκτά σχεδιασμό…

Το αεροδρόμιο Ghalemorghi Airport, το πρώτο που δημιουργήθηκε στην Περσία, το σημερινό Ιράν, λειτουργεί από το 1922 σε 300 εκτάρια γης νότια της Τεχεράνης και και εκεί έλαβε χώρα η πρώτη πτήση από το χώρα…

Οι αρχές αποφάσισαν να γκρεμίσουν τα τοιχία αυτού του πρώην στρατιωτικού αεροδρομίου και στόχος με τη δημιουργία της νέα πύλης από τους Ali Ghorbani, Ali Kashfi and Hosein Shirazian είναι να δημιουργηθεί ένα ισχυρό σχεδιαστικά σημείο. Μακριά από την βουή και την κίνηση.

[Εικόνες των Ali Ghorbani, Ali Kashfi, Hosein Shirazian από το archdaily.com]

Σημείο ελκυστικό, σε αρμονία με το περιβάλλον και με θεματικό πάρκο που ετοιμάζεται, ανάσα, ξεκούραση και με εξαίρεση VIP κινήσεις, καμία χρήση αυτοκινήτου.

Για το project το αρχικό concept χωρίζονταν σε τρεις κατηγορίες: έμπνευση, κύρια ιδέα και ανάπτυξη. Τεράστιο πάρκο, ανοιχτός χώρος και δύο λέξεις που ‘κλείνουν’ όλο το νόημα; Huge and Light.

Είναι ένα μεγάλου μεγέθους έργο καθώς το Ghalemorghi έχει ιστορική σημασία. Σημείο/μνημείο το σχέδιο…

Τα παλιά υπόστεγα ήταν πηγή έμπνευσης ενώ στόχος είναι υπάρχει αίσθηση ‘ελαφριάς’ δημιουργίας, όπως τα αεροσκάφη. Στην είσοδο τα διπλωμένα σημεία μοιάζουν με πτέρυγες αεροσκάφους ενώ το γυάλινο πάτωμα δίνει αίσθηση…

…πτήσης.

Related posts

“Table” by Martin Goebel

gadgetfreak
10 years ago

Σχεδιαστικά… ‘λιτό’ αν και τόσο όμορφο και λειτουργικό

gadgetfreak
13 years ago

ZAHA HADID – Tokyo 2020 Olympic Stadium

gadgetfreak
9 years ago
Exit mobile version