Gadgetfreak :: Not Just Tech
futuristas / iDea, military / aviation

To ρομπότ που σηκώνει…

Η iRobot έχει δημιουργήσει ένα ρομπότ που ονομάζεται Warrior.

Το Warrior έχει σύμφωνα με το MIT Technology Review, τη δυνατότητα να σπάει πόρτες και να σηκώνει βάρη ενώ πέρα από την αντοχή μπορεί να σηκώσει 50 κιλά με το μηχανικό του μπράτσο και να κινηθεί σε δύσκολες περιοχές.

Είναι κοντό, όχι πάνω από 50 εκατοστά σε ύψος, και μπορεί να κινηθεί με ταχύτητες έως και 13 χιλιόμετρα/ώρα ενώ η εταιρία έχει ετοιμάσει και άλλα μοντέλα. Ένα από αυτά το PackBot, ένα μικρότερο μηχάνημα που οι Αμερικανοί G.I μπορούν να μεταφέρουν στις πλάτες τους και να χρησιμοποιήσουν για εξουδετέρωση βομβών.

Ο αντιπρόεδρος της iRobot για βιομηχανικά και στρατιωτικά ρομπότ, κος Tim Trainer, είπε στο Technology Review πως το Warrior θα έχει πολλά ‘καθήκοντα’…

“With the small robots, you really have to optimize them for specific missions,” είπε ο κος Trainer της εταιρίας που είναι υπεύθυνος του προγράμματος.

Το δε… συνταρακτικό είναι πως το Warrior μπορεί να το χειριστεί κανείς με έναν Xbox controller, ενώ η εταιρία είπε πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αποστολές έρευνας και διάσωσης – search-and-rescue operations, ή και να βλέπει μέσα από τοίχους με ακτίνες Χ.

Πρωτότυπα έχουν δοκιμαστεί και στις εγκαταστάσεις της Fukushima Daiichi ώστε να συλλέγει και δείγματα…

Related posts

Ti γίνεται όταν ένα ρωσικό μαχητικό σε… προσπερνά;!

gadgetfreak
12 years ago

TL3 Racing Simulator

gadgetfreak
9 years ago

Μετατρέψτε σε 3D σαρωτή το smartphone…

gadgetfreak
13 years ago
Exit mobile version