Gadgetfreak :: Not Just Tech
computing / social media, tech talk / science

Apple – η εταιρία του ενός τρις;

Σε εποχή δύσκολη κάθε αγορά αναζητεί ασφαλές ‘καταφύγιο’…

Και αυτό μπορεί να είναι και η… Apple! Όχι το Μάρτιο αλλά χθες τελικά η μετοχή της εταιρίας ξεπέρασε τα 500 δολάρια στα πρώτα 15 λεπτά!

Και σε αυτό όπως λέει ο κος Tom Keen της Bloomberg Surveillance δεν έπαιξε ρόλο το επερχόμενο iPad 3 αλλά η χώρα μας!

Μαζί με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και οι μετοχές των ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο τη Δευτέρα μετά την υπερψήφιση των νέων, σκληρών μέτρων λιτότητας. Το επερχόμενο δεύτερου σχεδίου διάσωσης και η ευρωπαϊκή ‘συγκρατημένα θετική’ εικόνα των πολιτικών είχαν το κατάλληλο αποτέλεσμα.

Από τις αρχές του 2012 δε μετοχή της Apple μοιάζει ένα καθαρόαιμο άλογο και τα 400 δολάρια φαντάζουν χαμηλή οροφή αφού έχει ανέβει περισσότερο από 20%.

Όπως λέει το capital.gr στις 16 Δεκεμβρίου του 2011, η μετοχή άλλαζε χέρια στα 381 δολάρια με κεφαλαιοποίηση να αγγίζει τα 460 δισ. δολάρια. Τώρα τα 500 δισ. δολαρίων είναι κοντά και η Apple θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα αποτιμάται σε μισό τρισ. δολάρια μετά την Exxon Mobil που το πέτυχε τον Ιούλιο του 2007.

Μια… παράλογη “λατρεία” της τεχνολογίας: τιμή της μετοχής της Apple έχει εκτιναχθεί 488% από τον Ιανουάριο του 200 και υπάρχουν φωνές που την χαρακτηρίζουν υποτιμημένη!

Related posts

Επιπλέον ασφάλεια σε e-mail και apps προσθέτει η Google

gadgetfreak
14 years ago

Γιατί υπάρχει το SLS που θα μας πάει στη Σελήνη;

gadgetfreak
2 years ago

Επιχειρησιακή Εκπαίδευση Ελληνικών και Αμερικανικών Δυνάμεων

gadgetfreak
5 months ago
Exit mobile version