Gadgetfreak :: Not Just Tech
consumer electronics

Νανοσωματίδια που κινούνται για καλύτερα φωτοβολταϊκά…

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Swinburne University of Technology ης Αυστραλίας, μαζί με την εταιρία Suntech Power Holdings ανακοίνωσαν τη δημιουργία των πρώτων ηλιακών κυψελών τεχνολογίας με την ονομασία “broadband nanoplasmonic solar cells”.

Οι επιστήμονες βελτιώνουν τα σημερινά φωτοβολταϊκά – τα thin-film cells, ενσωμάτωση ειδικών “bumpy” σωματιδίων χρυσού και ασημιού. Με αυτά τα νανοσωματίδια βελτιώνεται κατά 8.1% η απόδοση.

Η ομάδα από το Swinburne Victoria-Suntech Advanced Solar Facility (VSASF) έχει ήδη ενσωματώσει συμβατικά νανοσωματίδια από χρυσό και ασήμι στα thin-film κύτταρα της Suntech. Αυτά αυξάνουν τα μήκη κύματος που περνούν και περισσότερα φωτόνια μετατρέπονται σε ηλεκτρόνια.

Οι μη ομαλές επιφάνειες έχουν αυτό το χαρακτηριστικό και ελπίζουν συνολικά σε 10% βελτίωση σε απόδοση και να “develop solar cells that are twice as efficient and run at half the cost of those currently available.”

Οι άνθρωποι της εταιρίας υπόσχονται πως θα είναι τεχνικά εφικτή η κατασκευή και προσιτή και θα υπάρχουν έως το 2017 σε παραγωγή.

Περισσότερα για την έρευνα εδώ

Related posts

Oppo UDP-203 – Το πρώτο UHD Blu-ray player με Dolby Vision

gadgetfreak
7 years ago

Battlefield 3 End Game DLC – teaser trailer

gadgetfreak
11 years ago

2018 World Car Awards

gadgetfreak
6 years ago
Exit mobile version