Gadgetfreak :: Not Just Tech
consumer electronics

Πρώτα ‘σημάδια’ παρουσίας του Android 5.0 Jelly Bean

Τα πρώτα σημάδια του Android 5.0 εμφανίζονται…

Οι πρώτες φήμες δίνουν σημάδια για ένα λειτουργικό. Και μιλούν για το Android 5.0 ακόμη και το καλοκαίρι. Στο Mobile World Congress 2012, ένας Google VP με ειδίκευση “engineering for mobile” ο κος Hiroshi Lockheimer έδωσε όμως πιο συγκεκριμένο – και ρεαλιστικό αφού ακόνη ΔΕΝ είδαμε το 4.0, χρονοδιάγραμμα και λέει για φθινόπωρο.

Το Android 5.0 έχει λάβει την ονομασία Jelly Bean, αλλά η Google δεν έχει δώσει και επισήμως την ονομασία. Το Jelly Bean έχει και λογική αλφαβητικά με το “J” να είναι στη σειρά ενώ το Android 4.0 το έχουμε εδώ και καιρό σε ειδήσεις…

Ο Lockheimer δεν είπε και πολλά αλλά αναφέρθηκε στο Android Beam, μια cool τεχνολογία που επιτρέπει σε συσκευές Android να ξεκινούν file transfers ΜΟΝΟ με το άγγιγμα δύο μηχανημάτων. Οι ασύρματες μεταφορές θα ξεκινούν με τεχνολογία NFC και θα χρησιμοποιείται με Wi-Fi και 3G δίκτυα.

“After Android 4 comes 5, and we haven’t announced the timing yet, which we’re still sorting out,” Lockheimer said. “There’s a lot of engineering work behind it still, and there’s also just the question of how to time it.”

Lockheimer added, “In general, the Android release cadence is one major release a year with some maintenance releases that are substantial still.”

Related posts

Nokia N950: θα είναι η μόνο συσκευή MeeGo για το 2011…

gadgetfreak
13 years ago

Nintendo Steel Diver – το πρώτο Free-to-Play Game…

gadgetfreak
11 years ago

Όλες οι νέες Sony φωτογραφικές…

gadgetfreak
11 years ago
Exit mobile version