Gadgetfreak :: Not Just Tech
space talk

NASA – παραδέχτηκε πως της επιτέθηκαν χάκερ 13 φορές το 2011…

Ναι, η φημισμένη και ως high-tech NASA έχει δεχτεί επιθέσεις από hackers…

Η Διαστημική Υπηρεσία ανάφερε στο Αμερικανικό Κονγκρέσο πως της επιτέθηκαν hackers 13 φορές πέρυσι. Μια από τις επιθέσεις σε ήταν από την Κίνα  και οι επιτιθέμενοι απέκτησαν πλήρη πρόσβαση και έλεγχο κρίσιμων συστημάτων αλλά και πρόσβαση σε λογαριασμούς προσωπικού.

Η αποκάλυψη ήρθε όταν ήδη υπάρχουν δύο αντιμαχόμενα νομοσχέδια για να προστατευτούν από κυβερνοεπιθέσεις οι ΗΠΑ.

“Some NASA systems house sensitive information which, if lost or stolen, could result in significant financial loss, adversely affect national security, or significantly impair our nation’s competitive technological advantage,” είπε ο γενικός επιθεωρητής της NASA, κος Paul Martin μιλώντας μπροστά στην αρμόδια επιτροπή, την U.S. House Committee on Science, Space and Technology.

Ο κος Martin αποκάλυψε πως από τα $1.5 δις, σε ετήσιο IT budget που έχει οριστεί για κυβερνοασφάλεια η NASA δαπανά μόλις $58 εκατομμύρια ενώ αποκάλυψε πως με την παραβίαση τον Νοέμβριο, οι Κινέζοι ‘μπήκα’ στο NASA Jet Propulsion Laboratory και είχαν πλήρη πρόσβαση για να αντιγράψουν, να διαγράψουν και να αποκτήσουν πρόσβαση σε συστήματα της NASA.

Ο επιτιθέμενος απέκτησε πρόσβαση σε στοιχεία 150 άτομα ενώ εκλάπη και ένα μη-κρυπτογραφημένο NASA laptop  με αλγόριθμους για τον έλεγχο και τη διοίκηση – command and control, του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού – International Space Station, ευαίσθητα στοιχεία της NASA για τα προγράμματα Constellation και Orion programs, όπως και στοιχεία υπαλλήλων.

Related posts

H διαστημική αποστολή “Juice” ετοιμάζεται για τον Δία και τα φεγγάρια του

gadgetfreak
1 year ago

Ρωσία: ένα ρομποτικό ‘χέρι’ για το διάστημα…

gadgetfreak
12 years ago

Crew Capsule 2.0 First Flight

gadgetfreak
6 years ago
Exit mobile version