Gadgetfreak :: Not Just Tech
consumer electronics, tech talk / science

‘One Sony’ – ο νέος Sony (Super)man αναλύει την Sony που έρχεται…

Ο νέος ‘διοικητής’ της Sony, ο CEO πλέον Kaz Hirai έδωσε την ‘One Sony’ στρατηγική ανανέωσης και ‘επίθεσης’ για το μέλλον.

Με την υπόσχεση ‘Sony will change,’ το σχέδιο του Hirai είναι να εστιάσει την ενέργεια και τα διαθέσιμα της εταιρίας στις βασικές της μονάδες, την ψηφιακή εικόνα, το gaming και τα κινητά. mobile. Η εταιρία όπως είπαμε δε, θα περικόψει και 10,000 θέσεις εργασίας για να μειώσει τις ζημιές των $6.4 δις. το περασμένο έτος.

Ο Hirai η αναδόμηση θα κοστίσει στην εταιρία $926 εκατομμύρια στο οικονομικό έτος του 2012. Από την άλλη πιστεύει πως η εταιρία θα έχει κέρδη το 2014. Για να γίνει αυτό εφικτό, θα δοθεί έμφαση στο τμήμα που είναι επί δεκαετίες συνυφασμένο με το σπίτι μας: τις τηλεοράσει Sony. Ένα τμήμα που είχε ζημιές $10 δις την περασμένη δεκαετία.

Για να λυθεί το ζήτημα, ο Hirai είπε πως θα μειωθεί ο αριθμός των διαφορετικών μοντέλων κατά 40% και θα δοθεί έμφαση στις OLED και Crystal LED οθόνες.

Η Sony έχει επιπλέον στόχο να ανεβάσει το μερίδιο της στις αναδυόμενες αγορές όπως, με τα παραδείγματα που ειπώθηκαν, η Ινδία και το Μεξικό India όπου η εταιρία έχει το μεγαλύτερο μερίδιο στις τοπικές αγορές με τα AV και IT προϊόντα.

Παγκόσμια…

Η εταιρία έχει στόχο να έχει το 60% των εσόδων της από αυτές τις αγορές ενώ νέες επιχειρήσεις θα είναι το τμήμα των ιατρικών εξοπλισμών – ήδη κινείται έντονα η εταιρία με εξαγορές κ.ο.κ- και την πώληση εξοπλισμού και εξαρτημάτων – όπως κάνει με τις κάμερες και τους τς EXMOR επεξεργαστές, βλ. Apple 4S και iPad 3.

Η ανάπτυξη και των προβολέων 4K είναι μια ακόμη δραστηριότητα στην οποία θα γίνουν πολλές κινήσεις ενώ η εταιρία θα ‘διώξει’ τμήματα που δεν έχουν αποδώσει.

Ο Kaz Hirai πάντως είναι, κατά γενική ομολογία ο άνθρωπος που μπορεί αν φέρει στη Sony την ‘άνοιξη’ και έχει τη θέση ενός ‘ήρωα’ με αυτά που έκανε στο τμήμα PlayStation.

Για τη Sony, την μοναδικής ιστορίας και συνέπειας εταιρία στον πλανήτη στα consumer electronics είναι και μια ώρα. Ώρα να ‘πάρει’ πίσω περιοχές ης από Apple και Samsung…

Related posts

Αυτός είναι ο DJI Flight Simulator

gadgetfreak
6 years ago

Έρχονται οι Samsung QD-OLED

gadgetfreak
6 years ago

Εύκαμπτο e-Paper από τη Sony στις 13.3 ίντσες…

gadgetfreak
13 years ago
Exit mobile version