Gadgetfreak :: Not Just Tech
consumer electronics

Γραφένιο για το νέας τεχνολογίας υψηλής αντοχής ατσάλι…

Αν δεν το ξέρετε, είναι το ατσάλι που χρησιμοποιούν όλα τα οχήματα μας σχεδόν…

Και για να αντέχει στη διάβρωση έχει επίστρωση από σύνθετα υλικά όπως με βάση το χρώμιο – Hexavalent chromium compounds. Το πρόβλημα είναι πως αυτά τα υλικά είναι καρκονογενή. Για αυτό το λόγο οι ερευνητές προσπαθούν να ανακαλύψουν μη τοξικά υλικά  για να μην διαβρώνεται το πολύτιμο ατσάλι. Οι κύριοι στο Πανεπιστήμιο του Buffalo ανακοίνωσαν πως έχουν ετοιμάσει μια επίστρωση με βάση ο γραφένιο, ένα υλικό προστασίας με πάχος μόλις ένα άτομο και ταυτόχρονα την υψηλότερη αντοχή.

Ολά αυτά από μια ομάδα με ηγέτη τον κο Sarbajit Banerjee και το κύριο Robert Dennis και επίτευτγμα μετά από πολλά πειράματα αφού αρχικά η διάρκεια ήταν λίγες ώρες και έφτασαν ήδη σε ανθεκτικότητα ενός μήνα.

Έχουν δε ετοιμάσει τρεις εκδόσεις του βερνικιού για διαφορετικές χρήσης και ο κος Banerjee πιστεύει πως: “the material’s hydrophobic and conductive properties may help prevent corrosion, repelling water and stunting electro-chemical reactions that transform iron into iron oxide, or rust.” Με άλλα λόγια προστατεύει από όλα ενώ έχει ΚΑΙ εύκολη εφαρμογή με τον εξοπλισμό που έχουν τα εργοστάσια. Η δε Tata Steel που έδωσε τη χορηγία έχει τα πρώτα δικαιώματα ενώ οι επιστήμονες εργάζονται για επιπλέον βελτίωση στη χρονική αντοχή.

Νωρίτερα φέτος και επιστήμονες από το Nashville των ΗΠΑ και το Πανεπιστήμιο Vanderbilt μίλησαν για παρόμοιες ουσίες που μειώνουν τη διάβρωση κατά 20 φορές.

Related posts

Μοναδική εμπειρία!

gadgetfreak
15 years ago

Αυτό είναι το stealth ποδήλατο της κινεζικής Google..!

gadgetfreak
9 years ago

Πέντε νέοι Sony 8K Receivers

gadgetfreak
1 year ago
Exit mobile version