Gadgetfreak :: Not Just Tech
consumer electronics

Pentax K-5 II

Δύο χρόνια μετά το λανσάρισμα της K-5 DSLR η Pentax ανακοινώνει τον διάδοχο της, τη Mark II…

Με έναν νέο αισθητήρα 11-σημείων SAFOX X AF και η Κ-5 II και η K-5 IIs θα έχει διαστάσεις 23.7 x 15.7 mm 16.28-megapixel CMOS. Με οθόνη 3.0” LCD και οι δύο μηχανές είναι από κράμα μαγνησίου και ατσάλινο σασί ενώ η Pentax, που έριξε την πρώτη της 35 mm SLR το 1952 και μπήκε στις ψηφιακές με την EI-C90, δίνει τη μάχη της.

Τα δύο μοντέλα είναι ουσιαστικά τα ίδια με την K-5 IIs χωρίς το anti-aliasing φίλτρο και ευαισθησία ISO 100 με ISO 12800 και ISO 80 σε ISO 51200 σε extended modes.

Η K-5 II έχει και 77 ειδικές σφραγίδες για σκόνη, νερό και υπερηχητική δόνηση για καθαρισμό του αισθητήρα με τον SR (Shake Reduction) μηχανισμό. Ο δε AF μηχανισμός υπόσχεται να “automatically tracks the subject when it deviates from a pre-assigned selection point, by assessing data from neighboring sensors.”

Για να δούμε πως θα τα πάει στη μάχη Canon, Nikon, Sony…

Related posts

Αυτό το Sony Xperia Z1 τρέχει Android 4.4.2 KitKat…

gadgetfreak
12 years ago

Μικρορομπότ ‘κολυμπάνε’ μέχρι το μάτι σου και απελευθερώνουν το φάρμακο…

gadgetfreak
15 years ago

Sony Catch Up TV – τώρα και συνεργασία με το MAD TV!

gadgetfreak
14 years ago
Exit mobile version