Gadgetfreak :: Not Just Tech
computing / social media

Intel – λεπτομέρειες του next-gen tabletικού Atom Z2760 Clover Trail

Είναι ο Atom Z2760, ο επεξεργαστής με την ονομασία Clover Trail που έχει σαν στόχο να μπει σε tablets με Windows 8 και η προσπάθεια της εταιρίας να μπει σε πόλεμο με την ARM κάτι που ΔΕΝ κατάφερε με τους Medfield. Περισσότερες λεπτομέριες λοιπόν για τον Atom Z2760 Clover Trail.

Η Microsoft έχει ετοιμάσει τα Windows RT, μια πιο ‘μικρή’ έκδοση του desktop λειτουργικούς της για ARM- βασισμένα tablets και σαν απάντηση στα πιο ‘οικονομικά’ Android tablets και το iPad. Τα δε πλήρη Windows 8 μπορούν να μπουν σε tablets, αλλά θέλουν Intel X86 αρχιτεκτονική ενώ ο Atom Z2760 είναι απάντηση της εταιρίας για τα ‘thinnest and lightest Intel tablets’ με πάχος στα 8.5mm και βάρος στα 680 γραμμάρια.

Αυτό που μετρά με τους Clover Trail είναι η δυνατότητα για πλήρη Windows 8 και Windows 8 Pro σε ένα tablet, με τρεις εβδομάδας σε “connected standby” και “more than 10 hours of HD video playback.” Χμμμ….

Οι Atom Z2760 χτίζονται σε 32nm διαδιακασία παραγωγής και με 1.8GHz ταχύτητα στο max αλλά και την Intel Burst και Hyper-Threading τεχνολογία όπως και: NFC, GPS, 3G και 4G συνδεσιμότητα όπως και δύο κάμερες.

Οι δε Asus, Lenovo, Dell, Hewlett Packard και Acer έχουν υποσχεθεί Clover Trail tablets. Χμμμ…

Related posts

Μια… ευκίνητη EIZO αφής στην εποχή του multitouch

gadgetfreak
14 years ago

VAIO Y Series – ο μικρός..

gadgetfreak
13 years ago

Αναβαθμισμένος AMD Ryzen CPU

gadgetfreak
6 years ago
Exit mobile version