Gadgetfreak :: Not Just Tech
futuristas / iDea, tech talk / science

Επανάσταση με επεξεργαστές από άνθρακα…

Ο νόμος του Moore για άλλη μια φορά σε αμφισβήτηση… Αυτά καθώς η αμερικανική IBM φαίνεται να έχει καταφέρει να δημιουργήσει αυτή τη φορά ολοκληρωμένα με νανοαγωγούς που έχουν βάση τον άνθρακα.

Αν όλα πάνε καλά το πρώτο δημιούργημα με 10.000 τρανζίστορ θα φέρει το τέλος τους πυριτίου αφού με ο νόμος του Moore έχει τα όρια του. Ο επονομαζόμενος νόμος Moore λέει πως ο αριθμός των τρανζίστορ θα μπορεί να διπλασιαστεί σε τσιπ ανα 18 μήνες και έχει επαληθευτεί εδώ και δεκαετίες. Κάθε αγωγός έχει πάχος ενός ατόμου, κυλινδρικό σχήμα και το τέλειο σχήμα δίνει καλύτερη αγωγιμότητα ενώ θα μπορούμε να έχουμε πολύ μεγαλύτερη σμίκρυνση.

Ναι, 10.000 τρανζίστορ είναι λίγα αλλά παρά τις δυσκολίες η IBM έχει πετύχει κάτι ακόμη πιο σημαντικό: η κατασκευή των τσιπ μπορεί να δίνει χωρίς νέες υποδομές και μηχανήματα αλλά στις σημερινές τεχνικές κατασκευής.

Related posts

Samsung & LG ‘χάνουν την εμπιστοσύνη τους’ στην τεχνολογία LED TV….

gadgetfreak
14 years ago

SPEAR Probe – Ultra Lightweight Nuclear Electric Propulsion Probe for Deep Space Exploration

gadgetfreak
6 years ago

Τέλος εποχής – Philips σημαίνει… Funai!

gadgetfreak
14 years ago
Exit mobile version