Gadgetfreak :: Not Just Tech
mobile / smartphones

BlackBerry 10 – όλα τα στοιχεία…

Και έχουμε το νέο λειτουργικό και την τελευταία ελπίδα επιβίωσης της BlackBerry με το σύστημα 10 επισήμως…

bb-z10

Μετά από πολλά δύσκολα χρόνια και τεράστια απώλεια μεριδίου, η καναδική  Research in Motion ελπίζει πως το άλλοτε πανίσχυρο  BlackBerry θα χτυπήσει και πάλι στην αγορά των κινητών με μια “όλα νέα αλλά όλα καινούργια” φιλοσοφία.

Μαζί ανακοινώθηκε και το κινητό της εταιρίας, το ΒlackBerry Z10, το λειτουργικό BlackBerry 10 αλλά και ένα νέο… όνομα: τέρμα το RIM, η ετιαιρία ονομάζεται BlackBerry.

Το νέο OS εστιάζει και σε ενσωμάτωση social media, δίνει  multi-tasking και multimedia ενώ το BlackBerry Z10, ένα slim smartphone με οθόνη 4.2” 1280×768, 356 ppi, 16GBs χώρου και Dual Core 1.5GHz επεξεργαστή 2GBs RAM, microSD θύρα, 8 megapixel κάμερα και F/2.2 φακό, 2 megapixel front camera και 4G LTE συμβατότητα. BlackBerry

Μαζί και το 2ο μοντέλο, το BlackBerry Q10: “Even though I love the keyboard, perhaps my favorite feature is the stunning touchscreen display – the largest ever on a BlackBerry QWERTY device,” είπε ο άνθρωπος της BlackBerry, ο κος Donny H. σε blog post.

Για τους φαν του κλασικού πληκτρολογίου…

Τι άλλο; Σας τα έχουμε όλα, βίντεο και συγκρίσεις!

Και τι γίνεται με τις apps; η εταιρία υπόσχεται 70,000 νέες third-party apps μαζί με Skype, Rdio, Kindle αλλά και Whatsapp. Στην παρουσίαση η εταιρία έδειξε Skype και Where’s My Water, Kindle support μια app που ονομάζεται Reminder με Evernote integration αλλά και: Twitter, LinkedIn, Foursquare, MLB At Bat, ESPN Scorecenter, Facebook, LinkedIn, και Twitter απευθείας στο OS. Τα δε Facebook και Twitter είναι ΤΗΣ BlackBerry με third-party developers. Χμμ…

Το Roadmap της εταιρίας για το 2013…

Δείτε τη σύγκριση του Z10 με τα iPhone 5 και Galaxy SIII εδώ

Δείτε τη σύγκριση του Q10 με τα BlackBerry Bold και BlackBerry Curve εδώ

Τα πρώτα βίντεο

PS Άσχημα τα πρώτα μαντάτα για την κάμερα όπως θα δείτε πάντως…

Related posts

Προβλήματα με την OmniVision στέλνουν τις κάμερες του iPhone στη Sony;

gadgetfreak
13 years ago

Galaxy S5 – και άλλες φήμες…

gadgetfreak
10 years ago

Android Disney Mobile smartphone…

gadgetfreak
12 years ago
Exit mobile version