Gadgetfreak :: Not Just Tech
consumer electronics

All new – τρεις νέοι φακοί A-mount από τη Sony…

…και καινούργια αξεσουάρ για A-mount και E-mount στη συλλογή της.

G_cover-1200

Πολλά… ωραία: Τον τηλεφακό ζουμ full-frame G Lens 70-400mm, τον φακό full-frame Carl Zeiss Planar 50mm F1.4, τον standard ζουμ φακό DT 18-55mm F3.5-5.6 , το compact επιπρόσθετο φλας και το τηλεχειριστήριο θα έχουμε σύντομα κοντά μας…

Η Sony εμπλουτίζει τη σειρά των εναλλάξιμων φακών A-mount με τρία νέα μοντέλα, ώστε να ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της φωτογραφίας, καθώς και τους επαγγελματίες φωτογράφους.

Ο φακός 70-400mm F4-5.6 G SSM II και ο φακός Carl Zeiss Planar T* 50mm F1.4 ZA SSM συμπληρώνουν τις εντυπωσιακές δυνατότητες απεικόνισης της full-frame φωτογραφικής μηχανής α99 SLT (με τεχνολογία Ημιδιαπερατού Καθρέφτη) της Sony. Ο φακός DT 18-55mm F3.5-5.6 SAM II είναι ένας ελαφρύς, compact φακός με ζουμ 3x, ο οποίος ταιριάζει απόλυτα με τις φωτογραφικές μηχανές A-mount με αισθητήρες APS-C.

Επιπλέον, η Sony παρουσιάζει ένα compact νέο φλας, που  τοποθετείται πάνω στη μηχανή, και ένα ενσύρματο τηλεχειριστήριο, που είναι ιδανικό για προχωρημένες φωτογραφίες.

Τηλεφακός ζουμ 70-400mm F4-5.6 G SSM II

Η σειρά των φακών G της Sony ισχυροποιείται, για το 2013, με τον ανανεωμένο φακό 70-400mm F4-5.6 G SSM II. Αποτελεί ιδανική επιλογή για λήψεις σκηνών στην φύση και σε αθλητικές εκδηλώσεις, αυτός ο αναβαθμισμένος σούπερ τηλεφακός ζουμ προσθέτει στην εξαιρετική απόδοση του προκάτοχού του διαθέτοντας βελτιωμένα οπτικά και ταχύτερη αυτόματη εστίαση με μεγαλύτερη απόκριση. Χάρη στο νέο κύκλωμα μονάδας οδήγησης LSI, η ταχύτητα της αυτόματης εστίασης του SSM (Super Sonic Wave Motor) είναι περίπου τέσσερις φορές μεγαλύτερη από πριν. Μαζί με τη βελτιωμένη λειτουργία παρακολούθησης της αυτόματης εστίασης, ο αναβαθμισμένος φακός είναι, πλέον, ακόμα πιο κατάλληλος για λήψη φωτογραφιών και βίντεο full HD αντικειμένων που κινούνται σε μεγάλη ταχύτητα.

Μπορεί ο οπτικός σχεδιασμός του να αντλείται από μοντέλα της προηγούμενης γενιάς, αλλά αυτός ο φακός νέας γενιάς διαθέτει φίλτρο Nano AR επάνω σε οπτικές επιφάνειες, που έχει αναπτύξει η Sony. Με περίπου πέντε φορές μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από τα συμβατικά φίλτρα κατά της αντανάκλασης, αυτή η προηγμένη τεχνολογία μειώνει το φαινόμενο αναλαμπών (flare) και ειδώλων (ghosting) για εικόνες με εξαιρετικά υψηλή αντίθεση.

Φακός Carl Zeiss Planar T* 50mm F1.4 ZA SSM

Ο νέος φακός Planar T* 50mm F1.4 ZA SSM προστίθεται στη σειρά των ήδη υπαρχόντων φακών εξαιρετικού μήκους A-mount της Carl Zeiss, Distagon 24mm, Planar 85mm και Sonnar 135mm. Με σταθερό εστιακό μήκος 50mm και ιδιαίτερα φωτεινό διάφραγμα F1.4, αυτός ο έξοχος φακός αποτελεί ιδανική επιλογή για πορτρέτα με υψηλή ποιότητα και λήψεις με χαμηλό φωτισμό.

Ο ολοκαίνουργιος οπτικός σχεδιασμός, χάρη στα 8 στοιχεία σε 5 ομάδες, με δυο ασφαιρικά στοιχεία που διαθέτει, βελτιστοποιείται για να προσφέρει υπέροχα αποτελέσματα με τη full-frame φωτογραφική μηχανή α99 της Sony. Η απαράμιλλη μεγάλη ισχύς και η αντίθεση σε όλα τα διαφράγματα συνδυάζονται με την ομαλή, αθόρυβη αυτόματη εστίαση και το πίσω σύστημα εστίασης, που διατηρεί το ίδιο μήκος σώματος του φακού κατά την αυτόματη εστίαση. Χάρη στην αντοχή του στη σκόνη και την υγρασία, σε προκαλεί να τον χρησιμοποιήσεις σε ένα μεγάλο εύρος από εφαρμογές εξωτερικής λήψης.

Φακός DT 18-55mm F3.5-5.6 SAM II

Με σχεδιασμό δεύτερης γενιάς,  αυτός ο νέος φακός διαδέχεται το δημοφιλή φακό DT 18-55mm F3.5-5.6 SAM, ο οποίος κυκλοφόρησε το 2011. Ο ελαφρύς, compact φακός με ζουμ 3x καλύπτει ένα χρήσιμο εύρος εστιακού μήκους, από ευρυγώνιο 18mm μέχρι standard 55mm (εύρος φωτογραφικής μηχανής ισοδύναμο με 35mm: 27-82,5 mm). Ενώ διατηρεί τον ίδιο μηχανισμό ομαλής αυτόματης εστίασης (SAM) με τον προκάτοχό του, χάρη στα πρόσφατα σχεδιασμένα πίσω στοιχεία του φακού, επιτυγχάνει μείωση του φαινομένου αναλαμπών (flare) και ειδώλων (ghosting), ενώ τα μηχανικά στοιχεία έχουν αναβαθμιστεί για μια πιο θετική και άνετη λειτουργία.

 

Related posts

Amazon – θα βγάζει $100 από κάθε Kindle Fire που πωλεί…

gadgetfreak
12 years ago

Οι συνεργασίες μόδα + tech δίνουν και παίρνουν… Ακουστικά με πινελιά O’Neill

gadgetfreak
14 years ago

Tower Records SACD Definition Series

gadgetfreak
8 years ago
Exit mobile version