Gadgetfreak :: Not Just Tech
futuristas / iDea, gadgets / stuff

Μέχρι το 2016 – θα μπορούμε όλοι να έχουν 3D εκτυπωτές…

Μέχρι στιγμής οι καταναλωτές δεν έχουν και πολύ ενδιαφερθεί για 3D Printers εκτυπωτές. Οι λόγοι; τιμές και προδιαγραφές. Κι όμως, η Gartner λέει πως αυτά δεν θα είναι θέμα και για πολύ με τους εκτυπωτές 3D να είναι πιο προσιτοί. Απλά θα πρέπει να περιμένουμε το 2016.

Objet1000_3D-Printer-open_low

Πόσο θα έχουν;

Οι εκτιμήσεις δίνουν για έναν enterprise-class 3D εκτυπωτή τιμή κάτω από τα $2,000 και αυτό σημαίνει πως μικρά και μεσαίου μεγέθους αντικείμενα θα μπορούν να ετοιμαστούν από διαδικασίες 3D Printing: “3D printing is a technology accelerating to mainstream adoption,” λέει ο κοςPete Basiliere, διευθυντής έρευνας στην Gartner για να συμπληρώσει πως θα μας ενδιαφέρει όλους: “It is a technology of great interest to the general media, with demonstrations on science shows, on gadget websites and in other areas. We see 3D printing as a tool for empowerment, already enabling life-changing parts and products to be built in struggling countries, helping rebuild crisis-hit areas and leading to the democratization of manufacturing.”

Σήμερα πάντως σε 3D τυπωμένα αντικείμενα χρησιμοποιούμε πλαστικό και για τον λόγο αυτό έχουμε 3D printed παπούτσια 3D Printed ρούχα, ή ακόμη και όπλα (…)

Ενδιαφέρον είναι και το 3Doodler ως εργαλείο που μπορεί να τυπώσει διάφορα σε 3D: κύβους, Πύργους του Άιφελ (!) και όχι μόνο.

Το πιο σημαντικό φυσικά θα είναι οι ιατρικές εφαρμογές: το 75% ενός ανθρώπινου κρανίου αντικαταστάθηκε με 3D-τυπωμένο μόσχευμα και είναι πολλά που περιμένουμε ακόμη. Για όλους εμάς πάντως θα πρέπει να γίνει και κάτι άλλο: να υπάρχει μια πιο φιλική 3D CAD (computer aided design) λύση…

Related posts

Γέμισε την μπαταρία με το… δάχτυλο! Μια ενδιαφέρουσα σχεδιαστική ιδέα…

gadgetfreak
14 years ago

Coca-Cola Retro Cooler

gadgetfreak
11 years ago

Sony SmartWatch 3 – στο Google Play για $249.99…

gadgetfreak
10 years ago
Exit mobile version