Gadgetfreak :: Not Just Tech
tech talk / science

InSight project – μια Google Glass App συγκλονιστική…

Πως να διαλέξεις κάτι για κάποιον που βλέπεις για πρώτη φορά;

01

Το Google Glass μπορεί να βοηθήσει με μια σχεδιαζόμενη app που θα αναγνωρίζει κάποιους ανάλογα με τι φορούν. Είναι το InSight project (via 9to5Google) που εν μέρει χρηματοδοτείται από την Google και έχει αναπτυχθεί από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας και του Duke University καθώς χρησιμοποιεί μια smartphone app για να αναπτύξει μια “clothing-based digital fingerprint” τεχνολογία που αναγνωρίζει ξένους.

Με την app μπορείς με τις φωτό ενός ατόμου να στήσεις ένα virtual profile του ατόμου με βάση τα όσα φορά και το Google Glass θα εξακριβώνει το άτομο μόλις πλησιάσει στους αισθητήρες. Ναι, πολύ ‘επιστημονικής φαντασίας’ αλλά υπόσχεται 93% ακρίβεια.

Το πιο σημαντικό όμως είναι η αναγνώριση – prosopagnosia, για τα άτομα με προβλήματα όρασης και άρα μια θεραπευτική χρήση του Google Glass. Η πάθηση αυτή με την ονομασία prosopagnosia μπορεί να επηρεάσει μέχρι και το 2.5% του πληθυσμού σε διάφορους βαθμούς όπως λέει νέα aμελέτη, οπότε το InSight μπορεί να βοηθήσει αυτά τα άτομα, αλλά και εκείνα με την πάθηση που ονομάζεται visual agnosia, ασθένεια που προέρχεται κυρίως από εμφράγματα και δυσκολεύεσαι να αναγνωρίσεις καθημερινά αντικείμενα.

Ενδιαφέροντα πράγματα…

Related posts

10.5” iPad Pro Teardown

gadgetfreak
7 years ago

NATO Tiger Meet 2022 – Hard to be Humble

gadgetfreak
2 years ago

Κινητά τηλέφωνα: αργεί το Froyo…

gadgetfreak
14 years ago
Exit mobile version