Gadgetfreak :: Not Just Tech
military / aviation

Πυρηνική υποβρύχια δύναμη…

Αυτό είναι το “Severodvinsk” και η απόδειξη πως όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλο τα ίδια μένουν στα εξοπλιστικά της Ρωσίας. Και αν είναι ένα πράγμα που ξέρουν καλά οι Ρώσοι, είναι τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια…

nuclear 2

Το συγκεκριμένο μεγαθήριο, σύντομα θα αρχίσει βγει στο ‘κυνήγι’ άλλων πλοίων, υποβρυχίων και όχι μόνο με πεδίο δράσης τον Αρκτικό Κύκλο.

Αντικαταστάτης των Αkula-class και Alfa-class.

Ναι, τελικά η δύναμη τεχνολογικά της πρώην ΕΣΔΔ είναι ακόμη τα υποβρύχια με το συγκεκριμένο project να έχει τις ρίζες του στα 70s και να ενσωματώνει πολλές τεχνολογίες που ακόμη δεν έχουν γνωρίσει οι Δυτικοί.

Ο οπλισμός;

“The new supersonic missile hit its target,” λέει το Rossiskaya Gazeta. “The Caliber missile has a flight range that exceeds 2,500 kilometer, according to the portal NavalToday. With such range, the cruise missile can be defined as a strategic weapon if tipped with a nuclear warhead. The new START agreement between Russia and USA does, however, not include long-range cruise missiles into account, a fact said to weaken the deal.”

Το σκάφος πιστεύεται πως μεταφέρει και έναν άλλον πύραυλο cruise με 5,000 χιλιόμετρα εμβέλεια κατά το RIA Novosti.

Σκεφτείτε πως η κατασκευή του υποβρυχίου ξεκίνησε το 1993 και αρχικά ήταν να πέσει στο νερό το 1998 κάτι που τελικά λόγω οικονομικών προβλημάτων έγινε στις 15 Ιουνίου του 2010.

[Η εικονιζόμενη Los Angeles Class των ΗΠΑ με 41 ενεργά σκάφη είναι ο μεγάλος εχθρός]

Related posts

Rheinmetall Special forces Caracal 4×4

gadgetfreak
1 year ago

Russian Army Games 2016 – “Tank Biathlon”

gadgetfreak
8 years ago

Saab JAS 39E Gripen E – Kauhava 2020

gadgetfreak
4 years ago
Exit mobile version