Gadgetfreak :: Not Just Tech
consumer electronics

Sony World Photography Awards 2014 – οι φιναλίστ και οι Έλληνες…

Η ώρα πλησιάζει για τα αποτελέσματα του μεγάλου διαγωνισμού…

Aeriel Series

4 Φεβρουαρίου: Η λίστα των προκριθέντων για τα βραβεία Sony World Photography Awards 2014, έναν από τους κορυφαίους διαγωνισμούς φωτογραφίας, παγκοσμίως, αποκαλύφθηκε σήμερα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας.

 

Φωτογράφοι από 166 χώρες υπέβαλαν σχεδόν 140.000 φωτογραφίες, ο υψηλότερος αριθμός συμμετοχών στην επταετή ιστορία των βραβείων. Από αυτές τις συμμετοχές, οι κριτές επέλεξαν μια σειρά από εκλεκτούς φιναλίστ που αντιπροσωπεύουν ό,τι καλύτερο στη διεθνή σύγχρονη φωτογραφία, τους τελευταίους 12 μήνες.

 

Οι κριτές βρήκαν, μεταξύ των συμμετοχών, πολλές ιστορίες που ξεσηκώνουν το θεατή να ανακαλύπτει το απροσδόκητο μέσα στην καθημερινότητα. Οι καταγεγραμμένες σκηνές προσεγγίστηκαν με νέα και καινοτόμα στυλ φωτογραφίας και θα αποτελέσουν έμπνευση για άλλους φωτογράφους σε όλο τον κόσμο.

 

Ο W.M Hunt, πρόεδρος της Τιμητικής Επιτροπής, δήλωσε ότι η λίστα των προκριθέντων αποτελεί «μια υγιή και πολυποίκιλη αναπαράσταση της σύγχρονης φωτογραφίας από φωτογράφους από όλο τον κόσμο.»

 

Πρόσθεσε, επίσης, ότι η κριτική επιτροπή ήταν «μια σκληρά εργαζόμενη ομάδα που έβαλε την ψυχή της» και που πρόσφερε σε νέους και καθιερωμένους φωτογράφους μία παγκόσμια πλατφόρμα πάνω στην οποία μπορούν να γίνουν γνωστοί και να τιμηθούν για τα έργα τους.

Η Astrid Merget, Creative Director του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας, πρόσθεσε ακόμα, «Είχα τη χαρά να παρίσταμαι στην προσεκτική επιλογή και την τελική αποκάλυψη της λίστας των προκριθέντων για επτά χρόνια, και τα αποτελέσματα ήταν πάντα απόλυτα ικανοποιητικά. Χρόνο με το χρόνο, έχουμε την τύχη να δεχόμαστε χιλιάδες συμμετοχές σε κάθε κατηγορία των βραβείων μας, καθιστώντας τη διαδικασία της ανακάλυψης μια αναζωογονητική εμπειρία. Η φετινή διοργάνωση δεν αποτελεί εξαίρεση και τα βραβεία μάς προσέφεραν, για άλλη μια φορά, μια εντυπωσιακή συλλογή φωτογραφιών, που καλύπτουν δεκάδες είδη, στυλ, τοποθεσίες και θέματα.»

 

Όλες οι φωτογραφίες που εντάχθηκαν στη λίστα των προκριθέντων θα εκτεθούν στο Somerset House, στο Λονδίνο, από την 1η έως την 18η Μαΐου, στo πλαίσιo της έκθεσης Sony World Photography Awards Exhibition 2014. Οι τελικές εκτυπώσεις των φωτογραφιών θα γίνουν από τον χορηγό των εκτυπώσεων των βραβείων, την Metro Imaging. Εισιτήρια διατίθενται από την τοποθεσία web www.worldphoto.org/2014exhibition. Οι φωτογραφίες των νικητών και των φιναλίστ θα συμπεριληφθούν στον ετήσιο τόμο των βραβείων Sony World Photography Awards 2014.

Οι νικητές του Ανοιχτού Διαγωνισμού και της Κατηγορίας Νέων θα ανακοινωθούν στις 18 Μαρτίου.

Οι νικητές της Κατηγορίας Επαγγελματιών καθώς και ο νικητής του περίφημου βραβείου L’Iris D’Or και του τίτλου Επαγγελματίας Φωτογράφος της Χρονιάς του διαγωνισμού Sony World Photography Awards θα ανακοινωθούν σε μία τελετή απονομής, με γκαλά, στο Λονδίνο, στις 30 Απριλίου.

 

Το βραβείο L’Iris d’Or συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους $25.000, ενώ ο τίτλος του Φωτογράφου της Χρονιάς για τον Ανοιχτό Διαγωνισμό συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους $5.000. Όλοι οι νικητές, συμπεριλαμβανομένων και των νικητών των επιμέρους κατηγοριών, θα λάβουν εξοπλισμό οπτικής απεικόνισης τελευταίας τεχνολογίας από τη Sony.

Οι φωτογραφίες της λίστας των προκριθέντων είναι διαθέσιμες για λήψη από την τοποθεσία press.worldphoto.org ή μέσω του Image.net

 

Για να αποκτήσετε την ιδιότητα μέλους του Τύπου, εγγραφείτε στην τοποθεσία press.worldphoto.org/register

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με:

την Jill Cotton, Press Manager, στον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας

+44 (0) 20 7886 3146/ + 44 (0)7557 261 537 / jill@worldphoto.org

 

ΛΙΣΤΑ ΠΡΟΚΡΙΘΕΝΤΩΝ

 

Κατηγορία Επαγγελματιών

 

Η Τιμητική Επιτροπή που έκρινε την Κατηγορία Επαγγελματιών απαρτιζόταν από τους:

W.M Hunt, Strategist, ΗΠΑ (Πρόεδρος), Simon Barnett, Διευθυντής φωτογραφίας, CNN Digital, ΗΠΑ, Poorna Bell, Lifestyle Editor, The Huffington Post, Ηνωμένο Βασίλειο, Hannah Brenchley, Picture Editor, Tatler, Ηνωμένο Βασίλειο, Ruth Eichhorn, Διευθυντής φωτογραφίας, GEO, Γερμανία, Harry Hardie, Panos Pictures/ HERE Press, Ηνωμένο Βασίλειο, Guy Harrington, Διευθυντής, Soho Management, Ηνωμένο Βασίλειο, Isabella Icoz, Art Advisor, Τουρκία, Johanna Neurath, Design Director για τον εκδοτικό οίκο Thames & Hudson Publishing, Ηνωμένο Βασίλειο και Matthew Pillsbury, Φωτογράφος, ΗΠΑ.

Κανονισμοί: Σε αυτήν την κατηγορία μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι φωτογράφοι καταθέτοντας ένα σύνολο έργων τους (τρεις κατ’ ελάχιστο και δέκα το πολύ φωτογραφίες, για κάθε κατηγορία) Οι κριτές έπρεπε να επιλέξουν τρεις φιναλίστ, μεταξύ των οποίων θα επιλεγεί ο νικητής, και μέχρι επτά φωτογράφους, οι οποίοι μπήκαν στη λίστα των προκριθέντων, ανά επαγγελματική κατηγορία. Οι νικητές των κατηγοριών Επαγγελματιών θα ανακοινωθούν στις 30 Απριλίου 2014.

 

*Οι φωτογράφοι είναι καταχωρημένοι αλφαβητικά

 

Αρχιτεκτονική

Φιναλίστ

Λίστα προκριθέντων

Τέχνες & Πολιτισμός

Φιναλίστ

Λίστα προκριθέντων

 

Καμπάνια

Φιναλίστ

Λίστα προκριθέντων

 

Εννοιολογική Σύλληψη

Φιναλίστ

Λίστα προκριθέντων

 

Σύγχρονα θέματα

Φιναλίστ

Λίστα προκριθέντων

 

Επικαιρότητα

Φιναλίστ

Λίστα προκριθέντων

 

Τοπίο

Φιναλίστ

Λίστα προκριθέντων

Lifestyle

Φιναλίστ

Λίστα προκριθέντων

 

Φύση & Άγρια ζωή

Φιναλίστ

Λίστα προκριθέντων

 

Άνθρωποι

Φιναλίστ

Λίστα προκριθέντων

 

Πορτρέτο

Φιναλίστ

Λίστα προκριθέντων

 

Σπορ

Φιναλίστ

Λίστα προκριθέντων

 

Νεκρή φύση

Φιναλίστ

Λίστα προκριθέντων

 

Ταξίδι

Φιναλίστ

Λίστα προκριθέντων

 

Ανοικτός διαγωνισμός

 

Πρόεδρος: Nigel Atherton (Ηνωμένο Βασίλειο), Group Editor, IPC Photo

 

Κανονισμοί: Συμμετέχουν φωτογράφοι όλων των δυνατοτήτων και κρίνονται για μία μόνο λήψη τους. Ζητήθηκε από τους κριτές να επιλέξουν μέχρι 10 προς πρόκριση φωτογραφίες, ανά κατηγορία. Οι νικητές των κατηγοριών θα ανακοινωθούν στις 18 Μαρτίου και ο Νικητής Φωτογράφος της Χρονιάς του Ανοιχτού Διαγωνισμού θα αποκαλυφθεί στις 30 Απριλίου 2014.

 

Αρχιτεκτονική

 

Τέχνες και Πολιτισμός

 

Βελτιωμένη

 

Σε χαμηλό φωτισμό

 

Φύση & Άγρια ζωή

 

Πανόραμα

 

Άνθρωποι

 

Χαμογέλαστε

 

Σε κλάσματα δευτερολέπτου

 

Ταξίδι

Κατηγορία Νέων

Κανονισμοί: Σε αυτήν την κατηγορία μπορούν να συμμετέχουν νέοι κάτω των 20 ετών, οι οποίοι θα κριθούν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας.

 

Culture

Περιβάλλον

Πορτρέτα

Related posts

Sony Action Cam X2000

gadgetfreak
8 years ago

Hacktiviστές κλέβουν 250.000 Facebook profiles και τα βάζουν σε ψεύτικη υπηρεσία… ραντεβού!

gadgetfreak
13 years ago

Richard Hammond + Rimac Concept One

gadgetfreak
6 years ago
Exit mobile version