Gadgetfreak :: Not Just Tech
military / aviation

T-14 “Armata Universal Combat Platform”

e20602f8c39fdce234ef907e153faa4a

Μέσα σε αυτή την περίεργη ημι-αναβίωση του Ψυχρού Πολέμου, οι Μητέρα Ρωσία έριξε πριν λίγο καιρό το φιλόδοξο hi tech όχημα της: το Armata T-14 main battle tank, ένα 5ης γενιάς άρμα που είναι μέρος πλατφόρμας γενικά.

Όπως συμβαίνει με τα ρωσικά άρματα, το όνομα έρχεται από τη χρονιά και σε αυτή την περίπτωση είναι το 2014. Το δε T-14 είναι και πρώτο άρμα της post-soviet, σχεδιάστηκε από την αρχή σε έξι χρόνια. Γιατί όμως είναι μια hi tech μηχανή; Γιατί μπορεί να είναι και το πρώτο που ενδεχόμενα μπορεί να δουλεύει χωρίς πλήρωμα.

Με έναν, ούτως ή άλλως πλήρως αυτοματοποιημένο πύργο αφού το πλήρωμα είναι στο σκάφος, είναι το πρώτο στον κόσμο που επιχειρεί να κάνει κάτι τέτοιο.

Η εξωτερική όραση των μελών του πληρώματος ουσιαστικά έχει σαν εργαλεία μόνο HD κάμερες και αισθητήρες ενώ η βολή του πυροβόλου των 125mm που είχε και το T-90 μπορεί έτσι να γίνει και από απόσταση λογικά.

Κινητήρας ένας 1,500 ίππων diesel με ταχύτητα 90 χλμ/ώρα ενώ σήμερα υπάρχουν 20 πρωτότυπα με τις Ε.Δ της χώρας να αναμένουν 500 μονάδες το χρόνο.

Related posts

Σφαίρες που βρίσκουν μόνες το στόχο από τη DARPA…

gadgetfreak
9 years ago

Red Banner submarine squadron – τα καμάρια της Ρωσίας…

gadgetfreak
13 years ago

H απίστευτη έρημος με τα 3100 αεροσκάφη

gadgetfreak
2 years ago
Exit mobile version