Gadgetfreak :: Not Just Tech
military / aviation

Modular Handgun System – Πιστόλι για τον 21ο αιώνα

Χρειάστηκαν δύο χρόνια δοκιμών και αναζήτησης για να αντικαταστήσουν οι Αμερικανοί ένα 32 ετών πιστόλι για τον Στρατό τους. Και το αξίας $580 εκατομμυρίων συμβόλαιο πήγε στο “Modular Handgun System” και τη γερμανική Sig Sauer, όπως ενημέρωσε ο ίδιος ο Αμερικανικός Στρατός. Το πιστόλι αντικαθιστά την 9mm M9 Beretta και είναι παραλλαγή του πιστολιού Sig P320 και πρόκειται για μια αγορά-μαμούθ αφού μιλάμε για 280,000 πιστόλια με ταβάνι ακόμη και τα 500,000.

Η δε Sig Sauer ισχυρίζεται πως θα τα κατασκευάσει όλα σε εργοστάσιο στο New Hampshire των ΗΠΑ. Το P320 είναι στην αγορά για πολίτες από το 2014.

Αν και δεν υπάρχει συγκεκριμένη πληροφότηση για το πιστόλι, εκπρόσωπος της Sig σε έκθεση στο Las Vegas επιβεβαίωσε πως είναι το P320 μιλώντας στο Military.com.

“By maximizing full and open competition across our industry partners, we have optimized private sector advancements in handguns, ammunition and magazines and the end result will ensure a decidedly superior weapon system for our warfighters,” είπε η Υπεύθυνη Προμηθειών – Army Acquisition Executive, Steffanie Easter σε δήλωση που εκδόθηκε ηλεκτρονικά.

Η αναζήτηση για ένα νέο πιστόλι ξεκίνησε το 2011 και πέρυσι έγινε η πρώτη επιλογή από 12 σε 3 εταιρίες που περιλαμβάνουν τις Glock και Sig Sauer. Η δε Beretta είχε προσφέρει μια αναβαθμισμένη έκδοση του πιστολιού M9 αλλά η πρόταση είχε απορριφθεί.

Το Sig ήταν από τα φαβορί από την αρχή ως “modular” καθώς μπορεί να ‘αλλάξει’ σε πολλά του στοιχεία ενώ προσθέτεις φώτα και lasers και έτσι από 9mm θα μπορούσε να πάει στα .45. Η δυνατότητα να αλλάζει ένα όπλο διαμετρήματα είναι κάτι που αγαπούν πλέον στις ΗΠΑ. Συστήματα όπως η σειρά τυφεκίων SCAR αλλά και το Πρόγραμμα Precision Sniper Rifle που έχουν αποφασίσει οι Ειδικές Δυνάμεις είναι μέσα στη φιλοσοφία.

Το M9 είχε μπει σε υπηρεσία στα 1980s και από τότε πολλές αλλαγές όπως τα μοντέλα με πολυμερή στοιχεία σαν τα αυστριακά Glock line είναι αγαπημένα των χρηστών. Το M9 χρησιμοποιείται πάντως ακόμη από το Ναυτικό, το Σώμα Πεζοναυτών και την Αεροπορία των ΗΠΑ η τελευταία αναζητά δε επίσης σπονδυλωτή λύση.

Οι ομάδες Special Operations χρησιμοποιούν πληθώρα μοντέλων με τους SEALs να φέρουν Sig Sauer P226 αλλά να αλλάζουν σε Glock, την Marine Special Operations Command να αλλάζει από ένα ειδκό .45αρι σε Glock επίσης. Ενάντια στο ‘κύμα’ το αμερικανικό FBI γυρίζει σε μεγαλύτερο διαμέτρημα των .40 caliber από τα 9mm.

Related posts

Dassault Rafale – σε άσκηση αποτροπής πυρηνικού πλήγματος…

gadgetfreak
9 years ago

Tεχνολογία καταστολής μικρών UAV από την ΕΑΒ

gadgetfreak
8 months ago

Excalibur S – το βλήμα πυροβολικού με το καταστροφικό αποτέλεσμα…

gadgetfreak
10 years ago
Exit mobile version