Gadgetfreak :: Not Just Tech
android World, mobile / smartphones

Δημότης Ηρακλείου Smart Application

Περίπου 1500 πολίτες έχουν κατεβάσει ήδη μέσα σε λιγότερο από 20 ημέρες την εφαρμογή ‘Δημότης Ηρακλείου’ που ολοκλήρωσε και διέθεσε στα ηλεκτρονικά καταστήματα των φορητών συσκευών ο Δήμος Ηρακλείου όπως τόνισε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ ΜΠΕ, ‘Πρακτορείο FM’ ο κ. Κώστας Μοχιανάκης – διευθυντής προγραμματισμού δήμου Ηρακλείου.

Πρόκειται για μια διαδραστική, ‘έξυπνη’ εφαρμογή που δημιούργησε ο Δήμος Ηρακλείου και μπορεί να εγκαταστήσει ο κάθε πολίτης σε κινητό τηλέφωνο ή τάμπλετ και του δίνει τη δυνατότητα να καταγράφει και στη συνέχεια να ενημερώνει την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου όλο το 24ωρο αλλά και να ενημερώνεται για εκδηλώσεις και ότι άλλο έχει σχέση με την πόλη: «μέσω αυτής (της εφαρμογής) μπορούνε κυρίως να δηλώσουν προβλήματα της πόλης. Να τους αλλάξουν κάποια λάμπα που έχει καεί, να καλύψουν κάποια λακκούβα στο δρόμο, στη γειτονιά τους, να κλαδέψουν κάποιο δέντρο και πολλές άλλες υπηρεσίες τις οποίες μπορεί να φωτογραφίσει και να στείλει το αίτημα του (για αυτές) μαζί με φωτογραφία του προβλήματος», αναφέρει ο κ. Μοχιανάκης.

Η έξυπνη εφαρμογή δίνει ακόμη χρηστικές πληροφορίες όπως τι εκδηλώσεις γίνονται στην πόλη του Ηρακλείου, χρήσιμα τηλέφωνα «νοσοκομείων ή άλλων δημόσιων υπηρεσιών με τις οποίες θέλει ο πολίτης να συναλλαχθεί», ενώ μπορεί «να δει ηλεκτρονικά τις δημόσιες θέσεις πάρκινγκ που είναι για ΑμΕΑ» αλλά και σημαντικά σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος ή να επικοινωνήσει μέσω τηλεφώνου και SMS με τον εν λόγω Δήμο, συμπληρώνει ο διευθυντής προγραμματισμού του Δήμου Ηρακλείου.

Στόχος της ηλεκτρονικής εφαρμογής σύμφωνα με τους δημιουργούς της δεν είναι να αποτελεί μόνο μια εφαρμογή «μέσω της οποίας ο πολίτης επιζητεί την λύση προβλημάτων» αλλά κυρίως να είναι μια εφαρμογή μέσω της οποίας ο δήμος «τον κάνει συμμέτοχο στα προβλήματα, ένας βοηθός του Δήμου μέσω του οποίου λύνονται συνολικά τα προβλήματα της πόλης» τονίζει ο κ.Μοχιανάκης: «Με τη μείωση προσωπικού που έχουν οι δήμοι τα τελευταία χρόνια και με τη μείωση πόρων (οι δήμοι) χρειάζονται τον πολίτη να επισημαίνει τα προβλήματα, να λέει ακόμη και πως θέλει να τα λύσει».

Related posts

Huawei EDGE

gadgetfreak
11 years ago

Χρήστες smartphone: ανησυχούν για απώλεια δεδομένων…

gadgetfreak
13 years ago

Quickoffice για Android – δωρεάν με 10GB αποθηκευτικού χώρου Drive…

gadgetfreak
11 years ago
Exit mobile version