Gadgetfreak :: Not Just Tech
ecotech / electric, tech talk / science

Νέες μπαταρίες για EV αυτοκίνητα στο Frankfurt Motor Show

Και τώρα, πόλεμος. Η Samsung SDI, το τμήμα μπαταριών της Samsung, αποκάλυψε ένα νέο battery pack στο 2017 Frankfurt Motor Show που υπόσχεται 600-700 χιλιόμετρα με μια φόρτιση, μια ‘επίδοση’ που είναι υψηλότερη από εκείνη του Tesla Model S. Τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει πως στο μεγάλο Frankfurt Motor Show (IAA Cars 2017) το νέο σύστημα μπαταριών που ονομάζεται multi-functional battery pack δεν δίνει μόνο 600-700 χιλιόμετρα ανάλογα με τα modules αλλά δίνει και εύκολη τοποθέτηση από τον χρήστη.

“Its users can change the number of modules as they want as if they place books on a shelf,” είναι αυτό που λέει η Samsung. “For example, if 20 modules are installed in a premium car, it can go 600 to 700 kilometers. If 10 to 12 modules are mounted on a regular sedan, it can run up to 300 kilometers. This pack is expected to catch the eyes of automakers, because they can design a car whose mileage may vary depending on how many modules of a single pack are installed.”

Σήμερα εταιρίες όπως η Nissan και η General Motors χρησιμοποιούν ειδικές κυψέλες σε σχήμα πρίσματος (σ.σ prismatic cell) στα battery packs τους αλλά η Samsung SDI έχει ήδη από τις αρχές του 2017 αρχίσει να εξελίσσει νέες κυψέλες όπως οι “2170” cylindrical cells της Tesla αφού ένα τεχνικής “2170” battery cell είναι στην αιχμή της αποδοτικότητας σήμερα.

Το νέο battery pack φυσικά θα ξεχωρίζει χάρη στην αυτονομία και, αν επιβεβαιωθούν τα νούμερα, δίνει περισσότερα χιλιόμετρα από το Tesla Model S με τα 416 και το Chevy Bolt με τα 383 όπως μετρήθηκαν τα μοντέλα στις ΗΠΑ από το ανεξάρτητο Consumer Reports.

Για το 2018 έχουμε να δούμε στην αγορά και το νέο Nissan Leaf που υπόσχεται μετρημένα 241-257 χιλιόμετρα όπως και το Tesla Model 3 με 354-498. Φυσικά οι νέες μπαταρίες των Κορεατών μένει να αποδειχθεί τι θα δίνουν στην πράξη και μέσα σε ένα μοντέλο, αλλά η “Μάχη της Μπαταρίας” μόλις έχει ξεκινήσει σε όλο τον πλανήτη…

Related posts

NASA Orion Spacecraft με Γη και Σελήνη στο πλάνο

gadgetfreak
1 year ago

Snapdragon 617 και 430 – με Quick Charge 3.0 στη μάχη των mid range κινητών…

gadgetfreak
9 years ago

‘Προσεχώς’ στο 1 εκατομμύριο τα Apple TV…

gadgetfreak
13 years ago
Exit mobile version