Gadgetfreak :: Not Just Tech
futuristas / iDea, military / aviation, tech talk / science, transport / concept

DARPA Gremlin Drones για τα F-22 και F-35 μαχητικά

Διάσημη ή διαβόητη ανάλογα με το ακροατήριο, η υπηρεσία Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) είναι γνωστό εδώ και καιρό πως εργάζεται πάνω στα Gremlin drones. Και το next big thing…

Ελεγχόμενα από στρατιωτικά αεροσκάφη, τα Gremlins υποτίθεται πως θα δουλεύουν μέσα από ρίξη από μεταγωγικά ή μεγάλα αεροσκάφη. Τώρα όμως αρχίζει και συζητάται σύμφωνα με το The Maven, η ρίψη από F-22 και F-35 επίσης.

Η ιδέα λογική: τα drones σε επικίνδυνες περιοχές με έλεγχο από μακριά. Και στη συνέχεια παραλαβή τους από C-130 με κάθε Gremlin να μπορεί να λειτουργήσει για 20 αποστολές και μάλιστα σε σμήνη.

“DARPA is progressing toward its plan to demonstrate airborne launch and recovery of multiple unmanned aerial systems, targeted for late 2019,” λέει η DARPA. “The team looked at how fifth generation aircraft systems like the F-35 and F-22 respond to threats, and how they could incorporate Gremlins in higher risk areas.”

Η DARPA έχει δώσει σε μια εταιρία που ονομάζεται Dynetics ένα συμβόλαιο $38.6 εκατομμυρίων για να ετοιμάσει τα Gremlins. Οι ειδικοί της Dynetics πιστεύουν πως θα γίνουν δοκιμές μέσα στο έτος και πως μέχρι το τέλος του 2019, θα έχουν δείξει “the airborne launch and safe recovery of multiple unmanned aerial vehicles onto a C-130 aircraft.” Τα δε Gremlins σύμφωνα με τη DARPA θα έχουν ποικίλες αποστολές: “intelligence, surveillance, and reconnaissance (ISR) and other modular, non-kinetic payloads.”

Σήμερα υπάρχουν 11,000 τύποι drones σε υπηρεσία στις στρατιωτικές υπηρεσίες των ΗΠΑ με κύριο τύπο τα RQ-11 Raven, μικρά, εκτοξευόμενα με το χέρι ελεγχόμενα UAV αλλά είναι βέβαιο πως σε λίγα χρόνια το σύστημα ‘Μητρικό/μαχητικό και μικρά ελεγχόμενα σμήνη από drone”, θα είναι πραγματικότητα.

Related posts

2023 Electric Jeep

gadgetfreak
2 years ago

Μήπως να γίνουν έτσι τα μονοθέσια της F1;

gadgetfreak
9 years ago

Ferrari – The Performance by Fabian Oefner

gadgetfreak
9 years ago
Exit mobile version