Gadgetfreak :: Not Just Tech
military / aviation, tech talk / science

Next-Generation Amphibious Combat Vehicles (ACV)

David Schacher Photography LLC

Ενάμισι χρόνο μετά την αποδοχή των πρωτοτύπων, το ‘δύσκολο’ US Marine Corps έδωσε στις BAE Systems και Iveco Defence Vehicles ένα συμβόλαιο αξίας US$198 εκατομμυρίων για να αγοράσει 30 next-generation Amphibious Combat Vehicles (ACV).

Το συμβόλαιο είναι για το πλήρως αμφίβιο όχημα που λειτουργεί από πλοία και έχει επιλογή για προέκταση αξίας $1.2 δις, για 204 οχήματα. Το ACV 1.1 θα παρέχει σε πεζοναύτες ένα high-speed θωρακισμένο όχημα που μάχεται στο νερό αλλά και δίπλα σε M1A1 ενώ το BAE Systems ACV μεταφέρει 13 Πεζοναύτες σε blast-resistant σκάφος.

Αντέχει σε IEDs, kinetic energy βλήματα, χτυπήματα overhead ενώ το όχημα των 8×8 κινείται με έναν κινητήρα με 700 ίιπους και ζυγίζει 30,617 κιλά. Μπορεί δε να μεταφέρει 3,302 κιλά με ταχύτητα 105 χλμ/ώρα και κινείται στο νερό με 11 χλμ/ώρα. Η αυτονομία είναι 523 χιλιόμετρα με 89 χλμ/ώρα μέση ωριαία.

Η BAE Systems πριν να παραδόσει 16 πρωτότυπα για την περίοδο των 15 μηνών και τις Developmental Testing and Operational Assessment δοκιμές το πέρασε από… τα πάντα η ίδια. Τα ΑCVs θα φτιαχτούν στα εργοστάσια τγης BAΕ στο Aiken της South Carolina,το Sterling Heights του Michigan, τη Minneapolis της Minnesota, το Stafford του Texas, το San Jose της California και το York της Pennsylvania.

“We are well positioned and ready to build the future of amphibious fighting vehicles for the Marine Corps, having already produced 16 prototypes,” λέει ο κ.Dean Medland, vice president and general manager του Combat Vehicles Amphibious and International στη BAE Systems. Οι Πεζοναύτες θέλουν “best-in-class vehicle to support its mission through mobility, survivability and lethality”.

Νέα εποχή.

Related posts

Qantas vs Tesla

gadgetfreak
8 years ago

Αεροπορική Επίδειξη της ΠΑ στο Φλοίσβο και διελεύσεις σε όλη την Ελλάδα

gadgetfreak
6 months ago

Το Ρομποτικό Γάντι Εργασίας της NASA…

gadgetfreak
12 years ago
Exit mobile version