Gadgetfreak :: Not Just Tech
consumer electronics, exhibitions, legends / special, tech talk / science

IFA 2018 – Η πρώτη 8Κ OLED τηλεόραση είναι γεγονός

Και την έχει δημιουργήσει η LG. Είναι η 88αρα 8K OLED TV που ντεμπουτάρει τώρα στην IFA 2018. Αν και την είχε δείξει στην σε κλειστές πόρτες στη CES 2018 η εταιρία, τελικά η 88αρα 8K OLED της LG Display από πρωτότυπο γίνεται κανονική TV! Γιατί έχει σημασία;

Γιατί δείχνει πως η LG είναι κοντά στο να τη ρίξει στην αγορά το 2019, μια χρονιά πριν από τους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Με 33 εκατομμύρια pixel και ανάλυση 7,680 × 4,320, είναι σαν να έχεις τέσσερις 4K televisions σε πλαίσιο 2×2.

Στην έκθεση όμως 8Κ θα φέρει και η Samsung με μια 8K QLED TV. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Με το 4K content διαθέσιμο επιτέλους και σε streaming όπως Netflix, Amazon, YouTube, Vudu, όπως και με τα 4K Ultra HD Blu-ray, το 8K content θα είναι το μεγάλο θέμα.

“LG’s first 8K OLED TV is the pinnacle of technological achievement and the next evolutionary step in display technology,” είπε ο κ.Brian Kwon, πρόεδρος της LG Home Entertainment Company. “4K OLED played a major role in reshaping the TV industry, and LG is confident that 8K OLED will do the same” προσέθεσε και ο κ.Kwon είναι σωστός.

Με τα 4K OLED να είναι πλέον ο βασιλιάς των ultra-premium TV η LG ποντάρει στο ότι σε ένα, δύο χρόνια θα έχουμε όλοι στο στόχο μια 65αρα τηλεόραση. Οι δε πωλήσεις 8K TV κατά την κορεατική εταιρία, θα είναι 5 εκατομμύρια τεμάχια το 2022 ενώ το 8K OLED onboard upscaling των 4K βίντεο θα αναλάβει στην αρχή.

Άλλωστε το 8K content έρχεται και τα κανάλια 8K έρχονται. Να που η IFA ρίχνει το πιστόλι της εκκίνησης…

Related posts

Sony – δεν θα χάνει χρήματα με το PlayStation 4

gadgetfreak
11 years ago

RIVA S Premium Wireless Bluetooth Speaker

gadgetfreak
8 years ago

Sony – νέες Alpha κάμερες στην CES 2013;

gadgetfreak
11 years ago
Exit mobile version