Gadgetfreak :: Not Just Tech
military / aviation, transport / concept

Τα νέα TECNAM P-2002JF της Πολεμικής Αεροπορίας

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Ευάγγελου Αποστολάκη, η τελετή ένταξης των δώδεκα (12) νέων εκπαιδευτικών αεροσκαφών Σταδίου Επιλογής, τύπου TECNAM P-2002JF, στην Πολεμική Αεροπορία, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας στο Τατόι.

Τα P-2002JF αντικαθιστούν τα παλαιά αεροσκάφη τύπου T-41D, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για περίπου πενήντα χρόνια, από το 1969. Η παραλαβή των νέων εκπαιδευτικών αεροσκαφών εντάσσεται στην υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης της πτητικής εκπαίδευσης που πραγματοποιείται στη Σχολή Ικάρων για την αρχική επιλογή και την εισαγωγή των Ικάρων στις πτήσεις, αλλά και στον ευρύτερο σχεδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων για το σύνολο της αεροπορικής εκπαίδευσης.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης. Στο πλαίσιο της τελετής, έγινε πτήση τριών αεροσκαφών TECNAM P-2002JF, στα οποία επέβαιναν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο Αρχηγός ΓΕΑ, αντίστοιχα.

Related posts

Schuberth Mineral White C3 Pro Helmets

gadgetfreak
10 years ago

McLaren P13

gadgetfreak
10 years ago

To Volkswagen MEB σασί για την οικογένεια ID

gadgetfreak
4 years ago
Exit mobile version