Gadgetfreak :: Not Just Tech
military / aviation, tech talk / science, transport / concept

Έγινε η επιλογή για τον διάδοχο του H-60 Black Hawk

Και έμειναν δύο. Όπως άλλωστε αναμένονταν, δύο είναι τελικά τα σχέδια που προχωράνε για να επιλεγεί και το επόμενο “ιπτάμενο εργαλείο” των ΗΠΑ, αλλά σε μεγάλο βαθμό και του πλανήτη. Μιλάμε για ένα ελικόπτερο που τελικά δεν θα έχει και μεγάλη σχέση με όσα είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Το SB1 και V-280 είναι λοιπόν εδώ και λίγες ώρες οι official…

…ανταγωνιστές που θα δώσουν και τη μάχη για να επιλεγούν ως το Future Long Range Assault Aircraft ή αλλιώς FLRAA αερόχημα. Το συγκεκριμένο “μοντέλο” θα είναι ένα από τα αεροχήματα/ελικόπτερα που θα επιλεγούν στο πλαίσιο του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ προγράμματος Future Vertical Lift (FVL) .

Τα Bell V-280 advanced tiltrotor και Sikorsky-Boeing SB>1 coaxial compound ελικόπτερα πήραν τα συμβόλαια για την επόμενη φάση, μια φάση που ονομάζεται demonstration and risk reduction (CD&RR) στις 16 Μαρτίου 2020. Η Bell έχει το Valor σε πτήσεις από τον Δεκέμβριο του 2017 και το tiltrotor ετοιμάζεται να τελειώσει όλες τις φάσεις που ορίζονται ως key performance parameters ενώ έχουν πετάξει το μοντέλο και end-to-end αυτόνομα. Η ομάδα Sikorsky-Boeing συνεχίζει τις δοκιμές του SB1 που έχει ξεπεράσει τους 100 σε οριζόντια πτήση και έχει πάρει κλίσεις 30°. Το ελικόπτερο είναι τεχνολογίας coaxial compound. Το Defiant πέταξε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2019 αλλά έχει ως βάση το μικρότερο S-97 Raider.

Το συμβόλαιο CD&RR δίνει στις Bell και Sikorsky-Boeing τη δυνατότητα να παράγουν σχέδια επιπέδου initial conceptual ώστε μέσα σε δύο χρόνια να έχουν λύσει όλα τα προβλήματα ενώ η αμερικανική κυβέρνηση θα δώσει τα δύο τρίτα από τα 500 εκατομμύρια με τη βιομηχανία να δίνει το άλλο 1/3. Το τελικό συμβόλαιο FLRAA θα δοθεί σε μια από τις δύο εταιρίες το 2022 ώστε το παλαίμαχο Black Hawk να βρει τον αντικαταστάτη του.

Related posts

Γιατί τα πλοία είναι κόκκινα από ένα επίπεδο και κάτω;

gadgetfreak
5 years ago

Η 3μηνη συνδρομή PlayStation Plus 25% φθηνότερα

gadgetfreak
6 years ago

Jeep J6 + Gladiator Gravity + JT Scrambler Concepts

gadgetfreak
5 years ago
Exit mobile version