Gadgetfreak :: Not Just Tech
gaming / fun, tech talk / science

Τα σχέδια της Sony για το PlayStation 5

Το 2020 είναι μια χρονιά που κανονικά φέρνει μεγάλα νέα για τη βιομηχανία του gaming. Στα τέλη της χρονιάς περιμένουμε τις next-gen κονσόλες από Sony και Microsoft. ΑΛΛΑ: όπως λέει ένα ρεπορτάζ του Bloomberg η Sony θα ρίξει λιγότερα τεμάχια από το PlayStation 5 τελικά για…

…φέτος, στο λανσάρισμα. Συγκεκριμένα το πρακτορείο ειδήσεων μας λέει πως τα δύο πρώτα τρίμηνα στο λανσάρισμα θα έχει μικρότερη παραγωγή διαθέσιμη ενώ, όπως φαίνεται, η αρχική τιμή θα είναι και κάπως υψηλότερη.

Και δεν είναι η COVID-19 η αιτία όπως φαίνεται. Όπως λένε, το ζήτημα είναι περισσότερο η καμπάνια παρά η παραγωγή. Το PS 5 θα κοστίζει δε κάτι παραπάνω αφού έχει “φιλόδοξα τεχνικά χαρακτηριστικά.” Το Bloomberg έχει δε πει πως για το Sony κάθε τεμάχιο κοστίζει $450 στην παραγωγή ανά μονάδα όταν το PS 4 κόστιζε $400. Συγκριτικά, το PS 5 σε σημερινές τιμές είναι $100-150 ακριβότερο.

Βέβαια το 2006 όταν η Sony λανσάρισε το PS 3 αυτό κόστιζε $600. Και είχε κακό αποτέλεσμα: κάτι τέτοιο δεν θέλουν να γίνει με το PS 5. Η εταιρία υπολογίζει πως θα παράγει 5-6 εκατομμύρια τεμάχια μέχρι τον Μάρτη του 2021, το τέλος του οικονομικού έτους όταν είχε φτάσει τα 7.5 εκατομμύρια τεμάχια στο ίδιο διάστημα για το PS 4.

Μάχη.

Related posts

GT5:΅Λίγες ημέρες πριν την κυκλοφορία, μερικές… φρέσκιες φωτό από το Tokyo Game Show

gadgetfreak
14 years ago

Νέο Philips 4K/138Hz 42άρι OLED μόνιτορ

gadgetfreak
1 year ago

Μια νέα Razer Predator επανάσταση

gadgetfreak
2 years ago
Exit mobile version