Gadgetfreak :: Not Just Tech
futuristas / iDea, gadgets / stuff

Το roboσκυλί της Boston Dynamics σε περιπολία

Από τις πιο περίεργες και… ανησυχητικές (;) εικόνες! “For your own safety and for those around you, please stand at least one meter apart. Thank you.” Στη Σιγκαπούρη ένα ρομποτ, το πιο…

…”φιλικό” στην εμφάνιση μέχρι σήμερα της εταιρίας, έχει αναλάβει να συστήνει να κρατάμε αποστάσεις. Την Boston Dynamics λοιπόν και το robotσκυλί της Spot έχουν επιστρατεύσει στη χώρα.

Σύμφωνα με το Reuters, η πόλη έριξε ένα Spot σε κεντρικό πάρκο ώστε να γίνουν δοκιμές. Όταν το Spot ανακαλύπτει πως οι περιπατητές δεν τηρούν αποστάσεις, μια απαλή γυναικεία φωνή ακούγεται να λέει “Let’s keep Singapore healthy. For your own safety and for those around you, please stand at least one meter apart. Thank you.”

Ο Spot μάλιστα μπορεί και υπολογίζει τον αριθμό των ατόμων στο πάρκο χωρίς να υπάρχει ανάγκη για κάμερες και προσωπικά data.

Στη Σιγκαπούρη είχαν αριθμό περιπτώσεων COVID-19, μετά τα μέτρα ήταν κάπως πιο ήπια και τώρα ζητούν από τον κόσμο να μην κινείται παρά για αναγκαίες επαφές όπως ψώνια. Επιτρέπεται η άσκηση αλλά κατά μόνας.

Το συγκεκριμένο Spot είναι το δεύτερο με καθήκοντα social-distancing ρομπότ στην πόλη. Ένα δεύτερο με μέγεθος μικρού αυτοκινήτου ζητά από παρεβρισκόμενους σε κοντινή λίμνη “not to loiter” και λέει πως “gatherings are not allowed.”

Related posts

Apple Watch Series 3

gadgetfreak
7 years ago

XFX WarPad – η χαρά του gamer..

gadgetfreak
13 years ago

Νέα Sony Glass Sound Ηχεία

gadgetfreak
3 years ago
Exit mobile version