Gadgetfreak :: Not Just Tech
space talk, tech talk / science

Crew-1 Mission – Διαστημική Ιστορία

Μέσα σε αυτό το παρανοϊκό 2020 ζούμε και κάτι καταπληκτικό. Μια σειρά από σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της αεροδιαστημικής. Η SpaceX και η NASA έγραψαν ένα νέο…

…κεφάλαιο διαστημικής ιστορίας. Είχαμε την επιτυχή εκτόξευση πυραύλου με τέσσερις αστροναύτες και προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Ένας διαστημικός φορέας Falcon 9 που έφερετο πρώτο επιχειρησιακό Dragon, ολοκλήρωσε την αποσοτολή Crew-1 προς τον International Space Station (ISS) από το Launch Complex 39A (LC-39A) στο Διαστημικό Κέντρο Kennedy.

Η SpaceX έστειλε 4 αστροναύτες, τον 51χρονο κυβερνήτη Μάικ Χόπκινς, τον 44χρονο Βίκτορ Γκλόβερ (ο πρώτος έγχρωμος αστροναύτης στον ISS, στην πρώτη του εκτόξευση), την 55χρονη Σάνον Γουόκερ και τον 55χρονος Σοΐτσι Νογκούτσι της ιαπωνικής JAXA.

Θα παραμείνουν στον ΔΔΣ έξι μήνες μαζί με την Κέιτ Ρούμπινς της NASA και τους κοσμοναύτες Σεργκέι Ριζίκοφ και Σεργκέι Κουντ-Σβέρτσκοφ της ρωσικής Roscosmos. Μια σημαντική στιγμή που φέρνει τις διαδρομές προς τον ΔΔΣ και επιχειρησιακά πλέον σε κανονική ροή, κάτι που είχε να γίνει από τον εποχή της διακοπής του προγράμματος των διαστημικών λεωφορείων το 2011 με τη NASA να ‘αγοράζει’ διαδρομές προς το Διάστημα με ρωσικούς «Σογιούζ».

Όταν λύσει τα προβλήματά της, κάτι τέτοιο αναμένεται να κάνει και η Boeing με το σκάφος της CST-100 Starliner που θα είναι το δεύτερο αμερικανικό ‘διαστημικό ταξί’.

Οι τέσσερις ‘επιβάτες’

Related posts

Virgin Galactic SpaceShipTwo – 2ο Glide Test

gadgetfreak
4 years ago

YouTube – πρώτη ελεγχόμενη 360 μοιρών κάμερα στο live των Kings of Leon…

gadgetfreak
11 years ago

Τα Android tablets κερδίζουν έδαφος από το iPad…

gadgetfreak
13 years ago
Exit mobile version