Gadgetfreak :: Not Just Tech
legends / special, transport / concept

La Voiture Noire – ολοκληρώθηκε η Bugatti των 11 εκατομμυρίων

Το όχημα των $13.4 εκατομμυρίων, η “La Voiture Noire” είναι επιτέλους έτοιμη. Η Bugatti αποκάλυψε την τελική έκδοση της La Voiture Noire, του ειδικού μοντέλου που παρουσιάστηκε στο…

“With the completed La Voiture Noire, we are demonstrating once again that we develop the world’s most sophisticated hyper sports cars. With its use of visible carbon fiber in jet black, the coupe’s breathtaking sculpture looks especially elegant. It’s a veritable grand tourer that went from being a vision to a reality – a unique project which stands for Bugatti’s full creativity and artistry”, είπε σε δήλωση του ο Stephan Winkelmann, Πρόεδρος της Bugatti.

…2019 Geneva International Motor Show. Αυτό το ειδικό coupe -για το οποίο υπήρξαν οι μύριες φήμες για τον αγοραστή τότε- κατασκευάστηκε χάρη σε 45,000 ώρες δουλειάς μηχανολογίας και μετά από δύο χρόνια δουλειάς.

Τότε η εταιρία έδωσε το πράσινο φως για να ‘βγει’ το μοντέλο. Η Bugatti το δοκίμασε για παράδειγμα σε μια πίστα όπου ‘χτυπήθηκε’ με χιλιάδες λίτρα νερού ώστε να αποδειχθεί πως είναι υδατοστεγές.

Κάτω από το καπό, το κινητήρας με τα 4 turbo και τα 1,479 άλογα, ο 8.0λιτρος W16 της Chiron. Από την άλλη η La Voiture Noire έχει νέα εντελώς carbon fiber panel, μαύρο glossy χρώμα και νέο, μακρύτερο μεταξόνιο.

Η Bugatti μάλιστα με 3D printing έφτιαξε την μπροστά γρίλλια αλλά και 25 στοιχεία για τα φώτα. Το The μοναδικό όχημα πουλήθηκε σε ανώνυμο συλλέκτη για €11 εκατομμύρια ευρώ.

Related posts

Ferrari F12 Berlinetta

gadgetfreak
9 years ago

Lexus LF-FC Concept

gadgetfreak
9 years ago

2023 Subaru Crosstrek

gadgetfreak
1 year ago
Exit mobile version