Gadgetfreak :: Not Just Tech
military / aviation

Co-operative Strike Weapons Technology Demonstrator – Πύραυλοι που θα μιλούν μεταξύ τους

Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας πηγαίνει την ιστορία πόλεμος ένα βήμα παρακάτω. Έτσι οι Βρετανοί μέσω του UK Ministry of Defence ανακοίνωσαν πως θα επενδύσουν…

…£3.5 δις για ένα νέο σύστημα που ονομάζεται Co-operative Strike Weapons Technology Demonstrator (CSWTD). Το επαναστατικό σύστημα θα δημιουργήσει το Defence Science Technology Laboratory και ο στόχος είναι η “επικοινωνία-ανάμεσα-σε πυραύλους” σε πολύ πιο σημαντικό βαθμό από ότι στο παρελθόν.

Γιατί όλα αυτά; Για να μπορούν πλέον οι πύραυλοι να “μιλάνε” όχι μόνο στην πλατφόρμα (ελικόπτερο-αεροσκάφος-πλοίο) που τους εκτόξευσε αλλά και μεταξύ τους στην πορεία προς τους στόχους.

Το πρόγραμμα CSWTD θα δίνει το hardware και το software για να γίνει αυτό, αλλά οι Βρετανοί το ενσωματώνουν σε κάτι μεγαλύτερο αφού υπάρχει και επένδυση $8 δισεκατομμυρίων σε Έρευνα και Ανάπτυξη.

Το Defence Science Technology Laboratory με την εταιρία αμυντικών συστημάτων MBDA κάνουν μαζί τη δουλεία με την MBDA να έχει ένα επταετές συμβόλαιο για πυραύλους επίθεσης σε επιφάνεια για τα Lockheed Marin F-35B της χώρας.

Για αυτό το σχέδιο η “ενδοσυννενόηση” ανάμεσα σε όπλα είναι το σημαντικό σενάριο και αν πάνε όλα καλά στα επόμενα πέντε χρόνια πολλές πλατφόρες του Ηνωμένου Βασιλείου θα έχουν πιο έξυπνους… ομιλώντες πυραύλους.

Related posts

Τα ρωσικά Main Battle Tanks

gadgetfreak
2 years ago

Με την Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 “Ζευς”

gadgetfreak
1 year ago

Τα απίστευτα που δεν γνωρίζαμε για τις αμερικανικές ΕΔ

gadgetfreak
2 years ago
Exit mobile version